Saugaus eismo stotelės Simne ir Dauguose

Šių metų rugpjūčio 17 – rugsėjo 3 dienomis Lietuvos miestuose ir miesteliuose veiks 62 saugaus eismo stotelės. Rugpjūčio 25 d. stotelės įsikurs Simne ir Dauguose prie seniūnijų.

Simne, nuo 10 iki 12 val. ir Dauguose, nuo 13 iki 15 val.

Saugaus eismo stotelėse lauks Kelių direkcijos specialistai, kurie konsultuos saugaus eismo tema, atkreips dėmesį į gatvėje tykančius pavojus ir būdus jų išvengti. Laukiami visi, bet ypatingas dėmesys bus skiriamas pėstiesiems ir dviratininkams. Jie – pažeidžiamiausi eismo dalyviai, todėl patys turėtų rūpintis savo saugumu ir jį užtikrinančiomis priemonėmis (pėstieji – atšvaitais, žibintuvėliais; dviratininkai – šalmais, liemenėmis ir pan.). Ne mažiau svarbu ir tvarkingas dviratis su priekyje baltos šviesos, gale – raudonos šviesos žibintais.

Akcija vyks artėjant naujiesiems mokslo metams. Ja siekiama atkreipti ir jaunųjų eismo dalyvių – mokinių – dėmesį į galbūt per vasarą primirštas kelių eismo taisykles: kaip saugiai pereiti gatvę, taisyklingai naudoti atšvaitus. Tikimasi, kad ši akcija taip pat padės tiek būsimiems pirmokams, tiek suaugusiesiems atrasti savo saugų maršrutą.

Akcijos dalyvių prašoma paisyti visų būtinų ir aktualių Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytų saugumo reikalavimų: laikytis reikalaujamo atstumo nuo kitų asmenų, nesibūriuoti, dėvėti kaukes, prie saugaus eismo specialistų prieiti po vieną ir pan.

Akcijos „Saugaus eismo stotelės“ organizatorė – Kelių direkcija. Prie akcijos organizavimo taip pat prisideda savivaldybės, seniūnijos, bendruomenės, bendruomenių pareigūnai ir kt. Tokia akcija rengiama pirmą kartą.

Saugaus eismo stotelės skelbiamos Kelių direkcijos tinklalapyje http://lakd.lrv.lt/lt/eismo-sauga/akcija-saugaus-eismo-stoteles.

Kelių direkcijos informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą