Nuotraukos autorius: V.Pilkauskas

Prie „IKI Velomaratono“ starto stojo R. Navardauskas, S. Ritter ir kiti žinomi sportininkai

„IKI Velomaratonas“ kasmet pritraukia dviračių sporto mėgėjus ir profesionalus. Šiemet vienuoliktasis startas pritraukė ne tik tokias dviračių sporto pasaulio žvaigždes kaip Ramūnas Navardauskas ar naujasis Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis, bet ir sportininkus, žinomus kitose disciplinose – Rio vasaros olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojus Saulių Ritter bei jo komandos draugą Mindaugą Griškonį.

Nacionalinis čempionas R. Navardauskas priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį organizuojamame „IKI Velomaratono“ „CRAMO Sport“ važiavime dalyvauja ne pirmą kartą: „Aš į tokias varžybas atvažiuoju su šypsena, žinau, kad čia galima pasimėgauti. Ne tik kaip darbą priimti, bet ir kaip pramogą – susitikti su savo draugais, su kuriais kažkada pradėjome sportuoti, su kuriais iki šiol važinėjame į treniruotes drauge, ir susipažinti su naujais žmonėmis. Man tai treniruotė, malonumas, šventė. Žmonės turi mėgautis“ , – atvirauja R. Navardauskas.

Šiemet „CRAMO Semi-Sport“ važiavime buvo galima pamatyti ir naujų veidų – irkluotojus S. Ritter ir M. Griškonį. S. Ritter teigia, jog tai – pirmosios jo varžybos: „Mūsų treneris dviračių sportą įtraukia į treniruotes, važinėju ir savaitgaliais, tad dviračiai nėra man nauja, nors dėl rezultatų niekad nesivaržiau. Vakar buvo Lietuvos irklavimo čempionatas, tad šiandien laisvesnė diena. Nusprendėme startuoti čia“.

S. Ritter kolega M. Griškonis pasakoja, jog dviračių sportas yra itin artimas irklavimui: „Dviračių sportu profesionaliai neužsiimam, tačiau mums, irkluotojams, dviračių sportas tinkamas, nes dirba labai panašūs kojų raumenys kaip ir valtyje. Bėgimas netinka, tačiau dviračiai – taip. Prieš varžybas ant dviračių treniruoklių apšilinėjam, juos naudojame treniruojantis, tad dviračiai nėra nauja,“ – atskleidžia M. Girškonis.

Naujasis Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas D. Levickis pasakoja, kad „IKI Velomaratonas“ yra labai svarbi dviračių sporto pasaulio dalis. „„IKI Velomaratonas – didžiulė šventė. Tiek profesionalai, tiek aktyviai sportuojantys, tiek mėgėjai, tiek laisvalaikį leidžiantys ant dviračių laukia „IKI Velomaratono“. Pats čia startuoju ne pirmą kartą – man tai ir treniruotė, ir rezultato siekimas, ir pasibuvimas su kolegomis“ , - mintimis dalijasi D. Levickis.

„CRAMO Sport“ važiavimą sudaro 100 km (10 ratų po 10 kilometrų), o „CRAMO Semi-Sport“ įveikia 50 km (5 ratus po 10 km). „IKI Velomaratone“ rugpjūčio 23 d. prie starto stos „ERGO“ mėgėjai, „Terrasport“ riedutininkai, paspirtukininkai ir riedlentininkai, taip pat elektrinių paspirtukų vairuotojai ir atskiroje grupėje gražiausio „IKI Velomaratono“ važiavimo dalyviai – vaikai.

ikivelomaratonas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą