Šimtametis dzūkas – stiprus kaip ąžuolas

Vakar Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia  Kitavičienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė ir Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis pasveikino 100 metų sulaukusį Alfonsą Jasionį.

Savo gyvenimo kelyje matęs visko – užauginęs penkis vaikus, pergyvenęs du pasaulinius karus, okupantų ištremtas į Sibirą ir kentėjęs Vorkutos lageriuose Alfonsas nepalūžo. Grįžęs į Tėvynę daug metų gyveno ir dirbo gimtajame Nemunaityje, todėl, pamatęs seniūną Rimantą, – apkabino jį kaip brangų giminę.

Šiuo metu A.Jasionis gyvena Alytuje su jį prižiūrinčia dukra Onute. Pasiramsčiuodamas lazda, vaikšto po kambarį, įsitaiso savo mėgstamoje vietoje prie lango ir žiūri į miestą. Vaizdas iš devintojo aukšto – kaip ant delno, todėl senolis prie lango praleidžia didesnę dienos dalį.

„Linkiu Jums sveikatos ir gražių prisiminimų. Pasidžiaukite gyvenimu, mylimais vaikais“, - sveikindama šimtametį jubiliatą linkėjo mero pavaduotoja D.  Kitavičienė. Ji įteikė gėlių ir simbolinį 100 eurų čekį.

Pasveikinti senolio atvyko ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, kuris su jubiliatu Alfonsu yra pažįstamas iš anksčiau. Visus stebino jubiliato puiki atmintis, noras bendrauti, jautrumas.

Linkime jam gražaus ir šviesaus gyvenimo rudens!

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

  • As
    prieš 59 minučių
    Pamate kad fotkina tai tipo kauke dedasi, cirkas

Parašykite komentarą