Neprižiūrimo turto savininkai turės mokėti maksimalų turto mokestį

Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje esančio nekilnojamojo turto, kuris yra nenaudojamas, apleistas, neprižiūrimas arba naudojamas ne pagal paskirtį, savininkai turės sumokėti didžiausią savivaldybės tarybos sprendimu nustatytą 3 procentų nekilnojamojo turto mokestį.

Alytaus rajono savivaldybės taryba patvirtino Nekilnojamojo turto, kuris yra nenaudojamas, apleistas, neprižiūrimas arba naudojamas ne pagal paskirtį preliminarų sąrašą 2020 m. Jį sudarė savivaldybės administracijos Komisija nenaudojamam, apleistam, neprižiūrimam arba naudojamam ne pagal paskirtį nekilnojamajam turtui nustatyti Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje ir sąrašui parengti.

3 procentų turto mokestį turės mokėti 11 objektų savininkai: 1 Alytaus sen., 2 Alovės sen., 4 Daugų sen., 1 Punios sen., 1 Raitininkų ir 2 Simno sen.

Alytaus rajono savivaldybės administracija informavo į preliminarų sąrašą įtrauktus nekilnojamojo turto objektų valdytojus apie planuojamą nustatyti turto mokesčio tarifą objektams, kurie yra apleisti, neprižiūrimi ar nenaudojami. Asmenys turėjo teisę ne vėliau kaip per 20 kalendorinių dienų nuo pranešimo gavimo dienos pateikti administracijai dokumentus, įrodančius, kad per minėtą laikotarpį buvo pagerinta nekilnojamojo turto būklė. Buvo gauti 5 prašymai: 2 Simno sen., 1 Alovės sen., 1 Punios sen. ir 1 Daugų sen. Komisija išnagrinėjo, įvertino pateiktus dokumentus ir nusprendė patenkinti 2 prašymus: 1 Simno sen., 1 Punios sen. Kiti 3 prašymai netenkinti, kadangi nepateikti turto būklės pagerinimą įrodantys dokumentai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą