Alytaus rajone - daugiau pagalbos į namus paslaugų

Alytaus rajone išplėstas socialinių įstaigų, teikiančių lankomosios priežiūros paslaugas, tinklas. Pagalbos į namus paslaugas nuo šių metų kovo 1 dienos pradės teikti Pivašiūnų globos namų lankomosios priežiūros darbuotojai. Tokiam sprendimui pritarė Alytaus rajono savivaldybės taryba.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė sako, kad bus sudarytos galimybės pagalbos į namus paslaugas gauti didesniam senyvo amžiaus ir neįgalių žmonių skaičiui, atsižvelgiant į jų poreikius. „Lankomosios priežiūros paslaugoms rajone teikti papildomai bus įdarbinta vienuolika darbuotojų“, – teigia D. Burlinskienė.

Iki šiol pagalbos į namus paslaugas rajone teikė viena įstaiga – Miroslavo globos namai. Tai pagalba buityje ir namų ruošoje (skalbiant, tvarkant namus, apsiperkant, ruošiant maistą, rūpinantis asmens higiena ir kt.),  asmens lydėjimas į įvairias įstaigas, kitos paslaugos, reikalingos norint asmeniui sudaryti galimybes gyventi savo namuose.

Jeigu jums ar jūsų artimam asmeniui reikia šių paslaugų, prašome kreiptis į savo seniūnijos socialinę darbuotoją.

Pivašiūnų ir Miroslavo globos namai taip pat teikia mokamą Laikinojo atokvėpio paslaugą.  Ja gali pasinaudoti artimieji, kurie dėl tam tikrų priežasčių  kurį laiką neturi kur palikti savo globojamų senyvo amžiaus asmenų ar neįgalių šeimos narių.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą