Bus šienaujamos rajoninių kelių pakelės, seniūnijose sodinamos gėlės

Alytaus rajono seniūnijose prasideda aplinkos tvarkymo darbai. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė nuotoliniame pasitarime su seniūnais aptarė pakelių šienavimo, aplinkos apželdinimo, atliekų rūšiavimo prie kapinių ir kitus klausimus.

Šienaus pakeles

Planuojama, kad pakelių šienavimas rajono seniūnijose prasidės birželį. Iki to laiko bus atliekami paruošimo darbai: akmenų išvežimas, kelmų rovimas.

Administracijos direktorė G. Jociunskaitė pažymėjo, kad  pakelių šienavimo darbai vyks sparčiai, jeigu jos bus tinkamai paruoštos, o technika neges. 

Seniūnijose pražys gėlės

Kaip ir kasmet, seniūnijų viešosios erdvės bus puošiamos gėlėmis. Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas sakė, kad prie seniūnijoje veikiančių įstaigų bus pastatyti dideli vazonai su  gėlėmis. „Taip pat bus atnaujintas seniūnijos gėlynas, pasodintos vasarinės vienmetės gėlės“, –  kalbėjo seniūnas. 

„Tradiciškai Krokialaukio seniūnijoje sodinsime  vienmetes vasarines gėlės prie seniūnijos, prie kultūros namų Santaikoje, buvusios mokyklos ir paminklo žuvusiems už laisvę - Ūdrijoje“, – sakė seniūnė G. Navickienė. Ji pasidžiaugė, kad greitai Krokialaukio kapinėse pradės veikti vandentiekis.

Gėlės jau pasodintos Daugų seniūnijoje. „330 našlaičių pasodinome prie seniūnijos, laidojimo namų, kapinių, pėsčiųjų  tako,  autobusų  stotelės, riboženklio“,  – sakė Daugų  seniūnė Irma Kašėtienė. 

Seniūnė pažymėjo, kad šiais metais naujas gėlynas bus  įrengtas Maironio gatvės skvere, jame bus sodinamos daugiametės gėlės.

ASK konteineriai pilni nerūšiuotų atliekų

„Savivaldybei nerūšiuotų stambiagabaričių atliekų tvarkymas brangiau kainuoja. Ieškokime bendrų sprendimų“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas, prasidėjus diskusijai dėl atliekų rūšiavimo prie kapinių. Prie daugumos Alytaus rajono kapinių stovi didieji ASK žaliųjų atliekų konteineriai. Tačiau į juos neatsakingi gyventojai primena visko: padangų, drabužių, popierių, senų kėdžių, statybinių atliekų. Šie konteineriai skirti tik žaliosioms atliekoms mesti!

Vieni „problemiškiausių“ ASK konteinerių - prie Vaisodžių, Rumbonių, Butrimonių, Krokialaukio seniūnijų  kapinių.

„Labai prašome gyventojus elgtis atsakingai ir į ASK konteinerius mesti tik žaliąsias atliekas“,- sakė administracijos direktorė G. Jociunskaitė.

Pasitarime taip pat diskutuota, dėl naujo dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimo rajone.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą