Savivaldybė pirks sklypus dviračių ir pėsčiųjų takui

Alytaus rajono savivaldybė Alytaus kaime pirks žemės sklypus, kurie reikalingi pratęsti dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpą nuo Alytaus miesto „Baltosios rožės“ tilto. Savivaldybė neskelbiamų derybų būdu pirks 103 kv. m, 272 kv. m, 293 kv. m ir 76 kv. m ploto kitos paskirties (susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijos) žemės sklypus. Minėti sklypai sujungs pėsčiųjų taką nuo Alytaus miesto „Baltosios rožės“ tilto su pėsčiųjų taku link Alytaus miesto Merkinės gatvės.

„Alytaus miesto ir rajono savivaldybes sieja dviračių ir pėsčiųjų takų projektai, abiejų savivaldybių gyventojų interesai, vieno regiono interesai. Todėl tikslinga pratęsti Alytaus miesto dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpą Alytaus rajono teritorijoje. O tam reikia išpirkti privačius žemės sklypus savivaldybės nuosavybėn“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Ši dviračių ir pėsčiųjų tako jungtis taptų svarbia kokybiško, nenutrūkstamo dviračių ir pėsčiųjų tako tinklo dalimi tiek Alytaus miesto, tiek rajono gyventojams. „Šios jungtys sudarys bendrą pėsčiųjų ir dviračių takų tinklą, taip bus pagerintas kasdienis susisiekimas dviračiais ir pėsčiomis, prisidedama prie aplinkos taršos mažinimo, aktyvesnio ir sveikesnio gyvenimo būdo skatinimo“ – sakė meras.

Dalis pėsčiųjų ir dviračių tako, esančio Alytaus rajono teritorijoje, infrastruktūros elementų suplanuota valstybinėje žemėje.

Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vyr. specialistė Oksana Nikulinienė sako, jog šioje teritorijoje parengtas žemės sklypų formavimo-pertvarkymo projektas. Jo metu suformuotas kitos paskirties – susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijų žemės sklypas, kurį savivaldybė perims neatlygintinai naudotis, kita pėsčiųjų ir dviračių tako dalis patenka į privačios nuosavybės teise valdomus žemės sklypus.

„Dalis planuojamo dviračių ir pėsčiųjų tako patenka į privačios nuosavybės teise valdomus žemės sklypus. Jų savininkai inicijavo žemės sklypų pertvarkymą, kurio metu buvo atidalintos žemės sklypų dalys, užimtos vietovėje esančiu taku. Jos reikalingos susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijoms“, – sakė O. Nikulinienė.

Savivaldybės planuojamų pirkti kitos paskirties žemės sklypų nustatytas naudojimo būdas – susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijos – atitinka funkciją – pėsčiųjų ir dviračių tako, kuriai numatoma naudoti įsigytus žemės sklypus.

Reikalingi sklypai bus perkami neskelbiamų derybų būdu. Neskelbiamos derybos – tai pirkimo būdas, kai perkančioji organizacija su vienu ar keliais pakviestais derėtis kandidatais derasi dėl kainos ir pirkimo sąlygų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą