Kultūriniams projektams - Druskininkų savivaldybės parama

Druskininkų savivaldybė intensyviai formuoja ir įgyvendina kultūros politiką. Siekiant padėti meno atstovams realizuoti kūrybines idėjas, kasmet skelbiamas kultūros projektų konkursas. Konkurse gali dalyvauti pavieniai menininkai, kūrėjai ir asociacijos, meno ir kultūros organizacijos, draugijos, klubai.

Šiais metais Druskininkų savivaldybės administracija kultūros projektams skyrė beveik 11 tūkst. eurų , iš dalies finansuota net 17 įdomių projektų.

Kaip teigė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, kurorte kultūros ir meno veiklos yra labai aktyvios, renginiai - aukšto lygio. „Džiaugiuosi, kad pandemijos pristabdytas kultūrinis gyvenimas vėl verda. Druskininkuose laukiame visų, kurie nori puoselėti kultūrinį gyvenimą. Nesvarbu, kokią formą jie pasirenka – ar tai būtų liaudies menas, šokiai, tapyba ant šilko, dainavimas ar daugybė kitų būdų išreikšti save – svarbiausia, kad tai būtų pozityvus, bendruomenę ir kurorto svečius įtraukiantis reginys“,  – sako L. Urmanavičius ir pažymi, kad kultūriniams renginiams itin aktyviai išnaudojamos visos Druskininkų erdvės,  renginiai vyksta ir seniūnijose.

2021 m. metais savivaldybė iš dalies  parėmė profesionalaus meno projektus, savo veiklomis skatinančius kultūrinį turizmą Druskininkuose. Tai ir VšĮ „Impetus musicus“ organizuojamas 56 fortepijoninių rečitalių ciklas M.K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje, ir linijinių šokių festivalis „Druskininkai šokio ritmu 2021“, ir džiazo muzikos vakarai „Druskininkai Jazz 2021“, ir senosios kalvytės edukacinė programa „Senoji metalo magija“ bei kt.

druskininku savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą