Aplinkos ministras: „Džiaugiuosi Alytaus ambicija vystant žaliojo miesto idėją“

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas ketvirtadienį kartu su Seimo nariais Juliumi Sabatausku, Juozu Baubliu, Vytautu Baku ir Artūru Skardžiumi lankėsi Alytuje, kur aptarė miesto iššūkius ir ateities projektus.

 „Džiaugiuosi, kad Alytus, būdamas pramoniniu miestu, geba vystyti žaliojo miesto idėją“, – teigė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Susitikimo metu Alytaus miesto savivaldybė išsakė savo nuogąstavimus dėl planuojamos naujos mineralinės uolienos perdirbimo gamyklos statybos ir jos veiklos saugumo užtikrinimo. Ji veiktų buvusio medvilnės kombinato teritorijoje, „Ekologistikos“ nelaimės vietos kaimynystėje. Šiuo metu ruošiama poveikio aplinkai  ataskaita, ja remdamasi  Aplinkos apsaugos agentūra apsispręs dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su šios įmonės veiklos pradžia.

 „Su šios įmonės planuojama veikla ir leidimų išdavimu susiję procesai dar nesibaigė, tad kol kas negaliu pasakyti, koks bus galutinis sprendimas. Akivaizdu, kad  jos atstovai negali atsakyti į visuomenei, savivaldybės tarybai ir net verslą vienijančioms asociacijoms kylančius klausimus apie saugią eksploataciją“, – situaciją komentavo aplinkos ministras.

Aptartos ir prieš dvejus metus įvykusio padangų gaisro „Ekologistikos“ įmonės teritorijoje pasekmių  šalinimo problemos. Alytaus miesto savivaldybė pažymėjo, kad, kol vyksta teismo procesai, čia negali būti vykdoma jokia kita veikla, bei pasidalijo nuogąstavimais, kad bus palikta tvarkytis viena. Aplinkos ministras pažymėjo, kad esant poreikiui ir savivaldybės indėliui, padės sutvarkyti gaisro padarinius.

 „Seimo pavasario sesijoje priimti mano inicijuoti Atliekų  tvarkymo įstatymo pakeitimai leis išvengti tokių nelaimių, kokia įvyko „Ekologistikoje“. Šie pakeitimai numato, kad atliekų tvarkytojai turi prisiimti atsakomybę įvykus avarijai, įmonės turi atlyginti gamtai, gyventojams ir kitiems  padarytą žalą“,  –  teigė Simonas Gentvilas.

Susitikime su savivaldybės atstovais buvo aptarti medelyno, atsinaujinančios energetikos bei renovacijos klausimai. Aplinkos ministras aplankė ir kitas Alytaus įmones: Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą, „Dzūkijos vandenis“,  „Jakobsen Home Co“, „Haltex“, apžiūrėjo teritoriją, kurioje planuojama atidaryti mineralinės uolienos perdirbimo gamyklą. Taip pat  susitiko su Alytaus bendruomenių atstovais.

LR aplinkos ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą