Sprendžiamos labiausiai nuo liūties nukentėjusių gyventojų problemos

Ne pirmą kartą šią vasarą pasikartojančios liūtys pridarė daug žalos ne tik kai kuriose Alytaus miesto gatvėse, bet ir alytiškių kiemuose. Ypač sudėtinga situacija kai kuriose vietose susidarė po liepos 6 ir 17 d. praūžusių liūčių, kai buvo užsemti ne tik gyventojų kiemai, bet ir namai. 

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, visuomeninis mero patarėjas Saulius Ivoška,  administracijos direktorė Ona Balevičiūtė ir Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė aplankė   labiausiai nuo liūčių nukentėjusius gyventojus. 

Savivaldybės vadovai susitiko su Kalnų, Vardos, Kauno, Sanatorijos gatvių gyventojais, Santaikos g. garažų savininkais. Lankėsi Tilto, Ligoninės ir Genių gatvėse. 
„Lijo taip smarkiai, kad nuotekų surinkimo sistema nespėjo surinkti lietaus vandens ir netrukus  kiemas tiesiog skendo vandenyje. Po gausaus lietaus kieme liko daugybė smėlio ir purvo“, – apie liūties padarytą žalą pasakojo aplankyti gyventojai.  Visi alytiškiai teigė jutę nerimą, nes prieš atėjusią stichiją jautėsi visiškai bejėgiai.

Prognozuojama, kad smarkūs lietūs ateityje mus aplankys vis dažniau, tad ieškoti gyventojams kylančių problemų sprendimo būtina jau dabar. Apsilankymo metu savivaldybės vadovai išklausė gyventojų problemas ir kartu ieškojo būdų, kaip esant smarkiam lietui apsaugoti jiems priklausantį turtą. 

Šįkart nedelsiant bus sprendžiamos tų gyventojų problemos, kurie nuo liūčių nukentėjo labiausiai. Vardos gatvėje artimiausiu metu bus išvalytos lietaus vandens pralaidos, įrengtas papildomas kalniukas lietaus vandeniui nukreipti. Sanatorijos g. ties 17 sklypu suplanuota iškasti griovį, kuris padės surinkti gausų lietaus vandens kiekį. Genių g. ties Jiezno g. 47 sklypu ir Tilto g. ties antru numeriu pažymėtu pastatu ketinama įrengti papildomus lietaus vandens šulinius, o Kauno g. ties  77 sklypu – pylimą, bei sutvarkyti pralaidą po Parko gatve. Jazminų g. priešais Jazminų turgų bus užpiltos po lietaus likusios išgraužos. Visus šiuos darbus planuojama atlikti per rugpjūčio mėnesį. 

Artimiausiu metu būtini infrastruktūros remonto darbai bus atliekami Parko g. ir Dainų slėnyje,  atstatomi šlaitai ir  įrengtas vandens nuvedimas.

Ko gero, labiausiai nuo smarkių liūčių nukentėjusioje Ligoninės g. jau pluša darbininkai – čia ties tuneliu montuojami lietaus kanalizacijos įrengimai. 

Neseniai sutvarkytas nuo liūties nukentėjęs Nemuno g. grindinys ir kelkraštis ties Kauno g. esančiais garažais, išvalytos pralaidos ir šulinėliai Kauno ir Žaliojoje g. Atstatytas nuplautas šlaitas ir išvalyta pralaida pėsčiųjų take ties Kranto gatve. Sutvarkytos žvyruotos  Poilsio, Vardos, Goštauto, Paparčių, Ramuvos, Naugarduko, Lazdynų, Medžiotojų, Audros, Žirgų, Pašilio, Kreivosios, Obelytės, Ežerėlio, Gudalaukio, Sūkurio gatvių ir kelkraščių dangos. 

Susitikimo su miesto gyventojais metu pastebėta, kad šalia individualių namų įrengtos lietaus nuotekų surinkimo sistemos yra užsikimšusios. „Gyventojai turi ir patys prižiūrėti šalia jų namų įrengtas lietaus surinkimo sistemas, stebėti, kad jos nebūtų užsinešusios nupjautos žolės ar kitomis sąnašomis. Ypač į šias sistemas dėmesį turėtų atkreipti tie gyventojai, kurie savo namus pasistatę žemesnėse gatvės vietose“, – alytiškių dėmesį atkreipė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Savivaldybės administracijos darbuotojai pastebi atvejų, kuomet ankščiau pastatytų namų savininkai ties savo sklypais yra visiškai panaikinę griovius ir po įvažiavimais į juos neįsirengę pralaidų. Alytaus miesto savivaldybės mero nuomone, tokiais atvejais tikslinga imtis prevencinių veiksmų, informuojant gyventojus apie šiuos pažeidimus ir įpareigojant juos susitvarkyti –  įrengti lietaus surinkimo griovius, kad jie nesukeltų problemų nei jiems patiems, nei kaimynams. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą