Luksnėnų kaimo bendruomenė metė iššūkį kitoms bendruomenėms

Luksnėnų kaimo bendruomenė „Spindulys“ saulėtą trečiadienio vakarą pakvietė visas Alytaus seniūnijos bendruomenes ir svečius iš Santaikos į Protmūšio Alytaus seniūnijos taurei laimėti I etapą. Mūsų mestą iššūkį priėmė 8 komandos: Genių kaimo bendruomenė, Užubalių kaimo bendruomenė „Užubalių gojus“, bendruomenė „24 kaimynai“, Panemuninkų kaimo bendruomenės visuomeninė organizacija „Panemuninkai“, Santaikos kaimo bendruomenės jaunimo ir vyresniųjų komandos, Luksnėnų kaimo bendruomenė „Drūtas Dzūkas“ ir Luksnėnų kaimo bendruomenė „Spindulys“.

Į šventę atvykusius dalyvius pasveikinus Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojui Virgilijui Pranskevičiui, Alytaus seniūnijos seniūnui Kęstučiui Tumynui ir Luksnėnų kaimo bendruomenės „Spindulys“ pirmininkui Sauliui Belickui, protmūšiui buvo duotas startas!!

Komandos atsakinėjo į 50 įvairiausių klausimų, kuriuos sukūrė ir sugalvojo protmūšio idėjos autorius Tomas Belickas. Jie buvo suskirstyti į 5 etapus – komandų laukė ApšilimoGeografijosMuzikinisSporto ir Žaibo turai. Visi bendruomenių žaidėjai įsitraukė į apmąstymus, siekdami atsakyti į klausimus ir taip komandai pelnyti pergalę. Po kiekvieno turo komisijai tikrinant komandų pateiktus sprendimus ir skaičiuojant taškus, dalyviams, išgirdus atsakymus, girdėjosi pergalingi aplodismentų ir nusivylimo aidai... Protmūšio žiūrovams pertraukų metu nuobodžiauti neleidęs „Spindulio“ pirmininkas uždavė klausimų ir už teisingus atsakymus dovanojo Alytaus rajono savivaldybės suvenyrus.

Išgirdus visus klausimus, aptarus atsakymus, komisijai susumavus taškus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą Protmūšio Alytaus seniūnijos taurei laimėti  I etape užtikrintai iškovojo Luksnėnų kaimo bendruomenė „Drūtas Dzūkas“. Sidabro medaliais ant kaklo pasipuošė Panemuninkų kaimo bendruomenės visuomeninė organizacija „Panemuninkai“, trečiąja vieta džiaugėsi Santaikos kaimo bendruomenės jaunimo komanda. Puikiai pasirodė ir „Užubalių gojaus“, Genių, „Spindulio“, „24 kaimynų“ ir Santaikos kaimo bendruomenės 2 komanda, kuriems iki prizinių vietų pritrūko visai nedaug. Visos komandos pagal užimtą vietą gavo įskaitinius taškus, kurie bus labai svarbūs galutinėje rikiuotėje. Nei viena komanda Luksnėnų nepaliko tuščiomis – visiems kapitonams buvo įteikti MB „10 su pliusu“ įsteigti prizai. Prizininkams buvo įteiktos Alytaus rajono savivaldybės dovanos bei Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ medaliai ir taurės.

Po protmūšio visos komandos buvo pakviestos pasivaišinti šeimininkių paruoštais užkandžiais, prie kavos ir arbatos puodelio pasidalinti įspūdžiais ir atsigaivinti Algio ir Rimutės Naruševičių išspaustomis labai gardžiomis obuolių sultimis.

Tariame AČIŪ mūsų surengto protmūšio rėmėjams: Alytaus rajono savivaldybei, Alytaus seniūnijai, MB „10 su pliusu“ – korepetitorių paslaugos moksleiviams, Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijai „Nemunas“, Algiui ir Rimutei Naruševičiams, partneriui – Alytaus rajono kultūros centro Luksnėnų skyriui, informaciniam partneriui – danielius.net ir protmūšio akimirkas užfiksavusiai Auksei Čyžiūtei. Už pagalbą organizuojant šventę dėkojame Luksnėnų seniūnaičiui Linui Norkūnui, „Spindulio“ tarybos ir bendruomenės narėms – Marytei Margelienei, Genutei Norkūnienei, Onutei Rutkauskienei, Daivai Zubraitei, Zitai Belickienei, už kokybišką garsą ir vaizdą – „Spindulys“ pirmininkui Sauliui Belickui. Dėkojame „Spindulio“ komandai atstovavusiems bendruomenės nariams, visoms bendruomenėms ir šauniesiems jų pirmininkams bei žiūrovams.

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą