2018 m. biudžeto projekte – lėšos magnetinio rezonanso tomografui

Šiuo metu svarstomame Alytaus miesto savivaldybės 2018 m. biudžeto projekte numatytos lėšos naujam magnetinio rezonanso tomografui.

Magnetinio rezonanso tomografu kasmet atliekama apie 5 000 tyrimų, kurie yra labai reikšmingi onkologinių ligų profilaktikai. Pasak Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko, senasis magnetinio rezonanso tomografas naudojamas jau 10 metų. „Jis jau pasenęs, o remontas būtų ekonomiškai nenaudingas", – teigia ligoninės vadovas. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė Alytaus miesto savivaldybės prašo skirti 1,1 mln. Eur naujam magnetinio rezonanso tomografui įsigyti.

Praėjusiais metais, sugedus savivaldybei priklausančiam magnetinio rezonanso tomografui, Alytaus miesto savivaldybės taryba jo remontui skyrė 45 998,15 Eur, o kol jis buvo taisomas, ligoninės pacientai važinėjo tirtis į kitus miestus.

„Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė yra didžiausia Alytaus regiono sveikatos įstaiga, koje jau beveik prieš dešimtmetį magnetinio rezonanso tomografu buvo atliekami tyrimai. Technologijos žengia į priekį ir šiandien diagnozės negali būti nustatomos tik iš kraujo tyrimo. Magnetinio rezonanso tomografas ligoninės medikams būtinas darbo įrankis, jis padeda tiksliau ir greičiau nustatyti diagnozę sveikatos problemų turintiems pacientams. Jis reikalingas ir medikams, ir alytiškiams", – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Ar šiemet alytiškiams tyrimai bus atliekami nauju magnetinio rezonanso tomografu, paaiškės 2018 m. vasario 1 d., kuomet Alytaus miesto savivaldybės taryba tvirtins 2018 metų biudžetą.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą