Alytaus rajonas vasarą pasitiks atnaujintais parkais, skverais, gėlynais

Alytaus rajone pavasarį prasidės gėlynų, poilsio ir kitų teritorijų apželdinimo darbai. Seniūnų pasiūlymus pasitarime išklausė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus specialistai. Pasitarime dalyvavo ir MB „Želdynų projektai“ atstovai.

„Norime pasipuošti. Rajone yra gražių viešųjų vietų, tačiau ne visos jos sutvarkytos. Tarkimės, kaip teritorijas apželdinti, kokių pageidavimų turi gyventojai, bendruomenės. Diskutuokime, kokiais augalais papuošti mūsų rajono riboženklius“, – kvietė diskusijai meras A. Vrubliauskas.

Visų 11 seniūnijų vadovai žemėlapyje rodė jau daug metų apželdinamas vietas ir tas, kuriose galėtų būti įrengtos naujos, kur reikėtų pasodinti gėlių, krūmų, kitų augalų.

Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas norėtų augalais papuošti miestelio riboženklį – didelį akmenį, Daugų seniūnės Irmos Kašėtienės nuomone, prie paplūdimio gražiai derėtų bijūnai, kurie puoštų teritoriją per Jonines, o miesto centrinėje dalyje pasodinus daugiau gėlių, jos puoštų ir Dauguose švenčiamą Valstybės dieną. Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas mano, kad Miklusėnuose būtų gražu gėlėmis papuošti neseniai įrengtą skverą, jame pastatyti suoliukų, taip pat apželdinti teritoriją prie seniūnijos pastato.

Specialistų patarimo dėl jau esamų ir naujų gėlynų norėjo Krokialaukio, Miroslavo, Pivašiūnų ir kiti seniūnai. Mikalavo kaimo bendruomenė norėtų savivaldybės sutvarkytame buvusio bešeimininkio pastato žemės sklype įrengti parką, – jiems taip pat reikalinga apželdintojų pagalba.

„Seniūnai išsakė pageidavimus, jų daug, todėl turėsime įvertinti ir nustatyti prioritetus – tas teritorijas ir vietas, kurias galėsime apželdinti šiemet. Labai smagu, kad yra noro puošti rajoną, kad ne tik seniūnai, bet ir bendruomenės turi idėjų, kurias savo jėgomis ar su savivaldybės pagalba bandys įgyvendinti“, – po pasitarimo sakė administracijos direktorė G. Jociunskaitė

Pasitarime dėl apželdinimo dalyvavę MB „Želdynų projektai“ atstovai pristatė jau parengtus apželdinimo projektus, išklausė seniūnų pageidavimus, patarė dėl apželdinimo bei želdynų priežiūros.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą