Pagalba Alytaus rajone apsistojusiems ukrainiečiams – pasiūlymas dirbti

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė susitiko su nuo karo iš Ukrainos sostinės Kijevo į Lietuvą pabėgusia šeima, kuri apsistojo Butrimonių seniūnijoje. Padėti atvykti į Lietuvą prašo savivaldybės partnerės Irpinės miesto gyventojai.

Į Lietuvą iš Ukrainos pabėgusi Svitlana su sūnumi Aleksandru apsistojo pas moters sutuoktinį, todėl didelės pagalbos nereikia. Tačiau abu nori dirbti, mokytis lietuvių kalbos.

„Turime padėti ukrainiečiams, kuo galime – humanitarine pagalba, darbu, sudaryti sąlygas mokytis, integruotis į Lietuvos gyvenimą, – kad jie galėtų jaustis, kiek įmanoma, geriau“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

Alytaus rajone apsistojusi Svitlana yra pedagogė, technologijų mokytoja. Rajono meras pasiūlė pasikalbėti su Alytaus rajono neįgaliųjų bendruomenės pirmininke Liudmila Makseliene. Organizacija organizuoja užimtumą neįgaliesiems seniūnijose, gamina įvairius rankdarbius, tad galbūt ši veikla moteriai patiktų. Be to, į užsiėmimus dažniausiai renkasi vyresnio amžiaus žmonės, kurie moka rusų kalbą, tad nebūtų sudėtinga ir bendrauti.

Mero kabinete Svitlana telefonu pasikalbėjo su neįgaliųjų organizacijos pirmininke L. Makseliene, kuri taip pat yra ukrainietė ir jautriai išgyvena Rusijos agresiją pieš Ukrainą. Moterys sutarė susisiekti ir smulkiau aptarti dėl galimybių Svitlanai dirbti neįgaliųjų organizacijoje.

Savivaldybės meras ir administracijos direktorė G. Jociunskaitė pasiūlė Svitlanos sūnui Aleksandrui pabandyti dirbti savivaldybės administracijoje. Gali būti, kad dirbti jis pradės jau kitą savaitę.

Į rajono merą A. Vrubliauską pagalbos dėl gyventojų pasitraukimo iš Ukrainos į Lietuvą kreipėsi savivaldybės partnerės Irpinės miesto atstovai. Jiems suteikta reikalinga informacija, nuolat palaikomas ryšys.

ARSA.LT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą