Asmenų aptarnavimas ir priėmimas Naujienos Skelbimai Veiklos sritys Paslaugos Savivaldybės žemėlapiai Užduok klausimą Šį savaitgalį – rekordinis reidas prieš žolės degintojus

PAGD prie VRM Vilniaus PGV Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai šį savaitgali atliks didžiausią savo apimtimi kada nors vykdytą reidą – akciją ,,Nedegink žolės“. Reido metu bus pasitelkta dauguma pareigūnų, taip pat Aplinkosaugos pareigūnai bei miškininkai. Reido metu bus siekiama išsiaiškinti sausos žolės deginimo atvejus Lazdijų rajone. Žolės deginimas neretai tampa gaisrų pastatuose priežastimi.

Šiais metais dėl žolės deginimo jau sudegė ūkinis pastatas Lazdijų rajono savivaldybės  Noragėlių seniūnijoje. Sausos žolės deginimo atvejų išaiškinimui bus pasitelkti ir dronai. Lazdijų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba primena, kad už sausos žolės ar pievų deginimą gresia administracinės baudos, taip pat teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

Dėl sauso pavasario ir padidėjusio gaisringumo nustačius deginimo atvejus bus fiksuojamos maksimalios administracinės baudos.

Tai jau nebe pirmas reidas šiais metais. Praeitą savaitgalį regione buvo nustatyti 8 sausos žolės deginimo atvejai. Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai dar kartą visų rajono gyventojų prašo saugiai elgtis su ugnimi ir nedeginti sausos žolės taip išvengiant ne tik baudų, bet ir išvengti didelių nuostolių.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą