Alytaus rajono savivaldybės mero sveikinimai – šeimoms

Sekmadienį, gegužės 15 d., minėsime Tarptautinę šeimos dieną. Ta proga savivaldybės vadovai sveikina visas rajono gyventojų šeimas, linkėdami jiems laimės, džiaugsmo, tarpusavio sutarimo, o meras Algirdas Vrubliauskas kai kurias šeimas aplankė asmeniškai.

 

Alytaus rajone gyvena 2657 šeimos, auginančios 4030 vaikų. 499 šeimos – daugiavaikės (augina 3 ir daugiau vaikų), jose auga 1690 vaikų. Gausiausia šeima gyvena Miroslavo seniūnijoje, čia tėvai augina 9 vaikus. 78 Alytaus rajono vaikai auga 54 globėjų šeimose. Šiuo metu 7 ukrainiečių šeimos globoja 8 vaikus iš Ukrainos.

Aplankė pavyzdingą šeimą

Alytaus rajono savivaldybės vadovas Algirdas Vrubliauskas aplankė Julijos ir Žilvino Jablonskų šeimą, gyvenančią Alovėje.

Šeima atsikėlė į Alovę iš Alytaus miesto. Žilvinas dirba Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Alytaus skyriuje, Julija augina 5 vaikus, laukiasi 6-ojo. Sūnūs Mykolas, Simonas, Jokūbas ir Motiejus lanko Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinio ir ikimokyklinio ugdymo klases, Jonukas leidžia laiką su mama.

Meras atkreipė dėmesį, su kokiu dėmesingumu vaikai apžiūrinėjo jiems dovanotas knygeles, kaip gražiai bendravo su svečiais. Akivaizdu, kad šeima labai tvarkinga, tėvai myli ir brangina vaikus.

Aplinkiniai sako, kad Jablonskai gali būti pavyzdžiu kiekvienai šeimai. Darbštūs, tvarkingi, puikiai auklėjantys vaikus tėvai, viskuo besidomintys, gražiai išauklėti sūnūs, visi kartu – aktyvūs bendruomenės nariai.

Pasveikino motiną, apdovanotą už nuopelnus Lietuvai

Motinos dienos proga Alytaus rajono savivaldybė pasiūlė Jo Ekscelencijai Lietuvos Respublikos prezidentui Gitanui Nausėdai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanoti Punios seniūnijos Vaisodžių kaimo gyventoją Adelę Gramauskienę.

Moteris pagimdė, išaugino ir dorais žmonėmis išauklėjo 5 vaikus. Visi vaikai yra išsilavinę, sąžiningi, rūpestingi, darbštūs. Šiuo metu Adelė Gramauskienė, neseniai minėjusi 80 metų sukaktį, gyvena viena (vyras Jonas mirė prieš kelerius metus), tačiau merui A. Vrubliauskui atvykus aplankyti močiutės, jos namuose buvo švaru ir tvarkinga, ant stalo padėta vaišių, vazose – pilna gėlių, o aplinkui sukosi dėmesingi moters artimieji.

Adelė sako, kad visi penki vaikai gyvena ir dirba Lietuvoje: vyriausias sūnus Petras gyvena Norgeliškių kaime, ūkininkauja, sūnus Stasys dirba AB „Alita“, sūnus Jonas dirbo AB „Snaigė“, dukra Rasa – S. Kudirkos ligoninėje, Lina gyvena Meškasalio kaime, ūkininkauja. Sūnūs ir dukros, taip pat – 10 anūkų ir 4 proanūkiai dažnai aplanko mamą, rūpinasi jos sveikata. Šeimos tarpusavio santykiai šilti, stiprūs, darnūs, nes nuo vaikystės, pasak Adelės, juos mokė tvarkos ir drausmės, nelepino, bet mylėjo.

Moteris dėkojo merui Algirdui Vrubliauskui, Socialinės paramos skyriaus vėdėjai Daliai Burlinskienei ir Punios seniūnui Gintautui Laukaičiui už jos kandidatūros teikimą Prezidento apdovanojimui, rodė gautą medalį, džiaugėsi nuotraukomis. Senolę pradžiugino ir žinia, kad savivaldybė ketina asfaltuoti Vaisodžių kaimo kelią. Sakė, na, dabar tai jau ir anūkai dažniau atvažiuos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą