Kurnėnuose susitiko kelių kartų švietimo įstaigų vadovai

Dirbančių ir dirbusių Alytaus rajono švietimo įstaigų vadovai, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai susitiko Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykloje vykusiame renginyje „Pasiilgom“, kurį globojo rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Susitikimą inicijavo buvę švietimo įstaigų vadovai. Į Kurnėnų mokyklą atvykusius švietimiečius pasitiko ir muzikiniu kūriniu pasveikino rajono Kultūros centro darbuotojai.

Sveikindamas Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas džiaugėsi, kad pažįsta susirinkusius švietimiečius, su kai kuriais teko priimti ne vieną laiko padiktuotą sprendimą, pabrėžė mokytojo svarbą, padėkojo už susitikimą.

„Su mokytoju ateina šviesa ir pažinimas. Kalbant apie pokyčius švietimo sistemoje – jie nesibaigiantys, nes juos diktuoja gyvenimas, pasaulis. Dėkoju ir džiaugiuosi matydamas jus. Daugelį neblogai pažįstu, su ne vienu teko daug metų dirbti. Iš jūsų labai daug sužinojau. Galbūt kai ką ir aš daviau švietimui – nors buvo ir nelengvų sprendimų, jų dar laukia ir ateityje“, – kalbėjo meras.

Meras padėkojo padėjusiems suorganizuoti renginį: vicemerei Daliai Kitavičienei, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei, laikinai vykdančiai vedėjo funkcijas, Evelinai Žukauskienei, vyr. specialistui Vytautui Paškevičiui. „Ir daugeliui iš jūsų, kurie širdimi pajutot, kad reikia susitikimo. Aš taip pat manau, kad jo reikia“, – kalbėjo meras. Pasak jo, o susitikimo „Pasiilgom“ nuotaiką dar labiau sustiprina jo vieta – veikusi, po to uždaryta, prieš kelis metus atnaujinta Kurnėnų mokykla. „Tai yra jūsų popietė, džiaukitės ja. Didžiausios jums visiems sveikatos, gražaus pabendravimo, rodykite pavyzdį, švieskite“, – linkėjo rajono meras A. Vrubliauskas švietimo darbuotojams.

Pranešimą „Švietimo pokyčiai rajone per tris Lietuvos nepriklausomybės dešimtmečius“ skaitė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė, laikinai vykdanti vedėjo funkcijas, Evelina Žukauskienė, kolegas pasveikino buvęs Švietimo skyriaus vedėjas Vytautas Bigaila, prisiminimais dalijosi Kurnėnų mokyklos direktorė Antanina Urmanavičienė.

Susitikę kolegos švietimiečiai dalijosi prisiminimais, įžvalgomis apie vaikų ugdymą, apžiūrėjo renovuotą Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą