„Pasienio fiesta“: žygiuoti eisenoje užsiregistravo daugiau kaip 1600 dalyvių

Lazdijų gatvės, aikštės ir miesto parkas nušvis dangaus žydrumo ir saulės spalvomis. Šios spalvos, reiškiančios mūsų vienybę su kovojančia Ukraina, dominuos šventinėje Pasienio fiestos eisenoje.

Joje – daugiau kaip 1600 dalyvių, atstovaujantys daugiau kaip 50 kolektyvų. Tai – užsienio šalių delegacijos, rajono savivaldybės tarybos, savivaldybės administracijos, rajono savivaldybės įstaigų, organizacijų, mokyklų atstovai, nevyriausybinės organizacijos, Lazdijų kultūros centro  meno saviveiklos kolektyvai, meno saviveiklos atlikėjai iš užsienio:  Elko kultūros centro Mozūrijos krašto dainų ir šokių ansamblis „ELK“ , Estijos Respublikos Torvos miesto folklorinių šokių kolektyvas „Jandali“, Latvijos Respublikos Jūrmalos kultūros centro šokių kolektyvas „Zalite“, Visagino kultūros  centro vaikų ir jaunimo  ukrainiečių ansamblis „Makivka“ ir ukrainiečių ansamblis „Kalyna“.

Organizatoriai eisenos dalyviams įsteigė 3 nominacijas: „Originaliausia eisenos meninė idėja“, „Geriausiai atskleidžianti eisenos temą“, „Originaliausiai pristatanti save įstaiga, bendruomenė, organizacija“. Nugalėtojų laukia apdovanojimai!

Šventinė eisena nuo Lazdijų kultūros centro prieigų pajudės 16.30 val. ir žygiuos Vilniaus gatve, apsuks Nepriklausomybės aikštę, keliaus Seinų, Motiejaus Gustaičio ir Sodų gatvėmis, iš kur pasuks į Lazdijų miesto parką. Šventinė eisena – pagrindinis tradicinės mūsų krašto šventės „Pasienio fiesta“ akcentas, demonstruojantis mūsų vienybę, draugystę ir pagarbą savo kraštui.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą