Lenkų delegacijos įspūdžiai Alytaus rajone: „Tai – unikali šventė!“

Liepos 5 d. Dauguose vyko Valstybės dienos minėjimas. Alytaus rajono savivaldybė į šventę pakvietė ne tik vietos gyventojus, svečius iš kitų savivaldybių, bet ir užsienio valstybių delegacijas iš įvairių miestų, kurie yra Alytaus rajono savivaldybės bendradarbiavimo partneriai.

Po renginio Lenkijos Respublikos Biala Piska savivaldybės burmistrė Beata Sokolowska dar kartą sveikina Alytaus rajono žmones ir dalinasi įspūdžiais:

„Mūsų draugai iš Lietuvos šventė savo šaliai labai svarbią šventę. Tai karaliaus Mindaugo – vienintelio Lietuvos karaliaus – karūnavimo diena. Daug metų su Alytaus kraštu mus sieja partnerystė įgyvendinant tarpvalstybinius INTERREG Lietuva- Lenkija projektus, todėl man teko garbė dalyvauti šioje nuostabioje ceremonijoje.

Tai – unikali šventė, ori, parodanti didžiulę pagarbą istorijai, tradicijoms, valdovams, gyventojams. Tai man daro įspūdį.

Algirdui Vrubliauskui, Alytaus rajono merui, ir visiems gyventojams – kuo geriausi linkėjimai. Tegul ši gražios tradicijos diena primena išdidžią valstybės ir lietuvių tautos istoriją bei kelią per šimtmečius, vedusį į Lietuvos stabilų buvimą Europoje“.

Kita delegacijos narė – Marta Zysk taip pat parašė:

„Kiekvieną kartą, kai turiu malonumą būti Lietuvoje, mano įspūdis nusakomas žodžiu – pagarba. Visi, ypač tarybos nariai, gerbia savo merą. Net jei jie opozicijoje, net jei balsuoja kitaip, jie gali nuoširdžiai pasisveikinti, paspausti rankas, pasikalbėti.

Zbigniewas Dabrowkowskis pakomentavo, kad tai, jo nuomone, rodo asmeninę kultūrą. „Arba jūs tai (pagarbą vieni kitiems) gavote su motinos pienu, arba turite ilgai gyventi, kad tai išmoktumėte“.

Anna Pilarczyk, Oržyšo (Orzysz) miesto savivaldybės tarybos pirmininkė, ir burmistras Zbigniew Wlodkowski taip pat siunčia Alytaus rajono žmonėms sveikinimus bei linkėjimus:

„Turėjome didelę garbę pasveikinti savo bendradarbiavimo partnerius iš Alytaus rajono su Lietuvos valstybės – (karaliaus) Mindaugo karūnavimo diena.

Tegul šią dieną puikios tradicijos primena svarbią valstybės, tautos istoriją ir nueitą per daug amžių kelią, kuris atvedė iki tvirtų Lietuvos ir Europos tarpusavio santykių. Būkite vieningi, atkaklūs ir stiprūs! Diekite ir stiprinkite Tėvynės meilę, pagarbą ir toleranciją, kasdieną stenkitės perduoti jaunajai kartai savo istoriją, kultūrą, tradicijas ir papročius.

Šios dienos proga visiems mūsų draugams iš Lietuvos linkime daug džiaugsmo!”

ARSA informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą