Neprižiūrimų sklypų sąrašas Alytuje trumpėja

Savivaldybė nuolat tvarko ir prižiūri įvairias Alytaus miesto viešąsias vietas ir kasmet įpareigoja gyventojus susitvarkyti savo turimų sklypų teritorijas. Šiemet buvo patikrinta virš 500 sklypų mieste.

Į pirminį neprižiūrimų sklypų sąrašą buvo įtraukti 69 sklypai. Jų valdytojams buvo išsiųsti raštiški pranešimai, kad susitvarkytų savo teritorijas. To nepadarė tik 25 sklypų savininkai, kurie buvo įtraukti į galutinį mieste neprižiūrimų žemės sklypų sąrašą: A. Sakalausko g. 92; A. Sakalausko g. 94; Punsko g. 2B; Punsko g. 2C; Punsko g. 2E; Punsko g. 2F; Punsko g. 2H; Punsko g. 2J; Punsko g. 2G; Punsko g. 2M; Ūdrijos g. 33A; Ūdrijos g. 35; Kalniškės g. 8; Kalniškės g. 14; Kalniškės g. 22; Statybininkų g. 101; Margio g. 28; Šilelio g. 30; Obelų g. 18; Mokyklos g. 7; Mokyklos g. 9; Vankiškių g. 4; A. Juozapavičiaus g. 59; Giraitės g. 3; Nemuno g. 2.

Šis sąrašas teikiamas Valstybinei mokesčių inspekcijai žemės mokesčiui apskaičiuoti, taikant Žemės mokesčio įstatyme nustatytą maksimalų (4 proc. nuo žemės mokestinės vertės)  mokesčio tarifą. 

Lyginant  2022 metus su 2021 metais, į neprižiūrimų žemės sklypų sąrašą pateko mažiau sklypų nei ankstesniais metais. Pernai jų buvo 33, šiemet  – tik 25. 

Pagal galiojančias miesto tvarkos taisykles turi būti nušienauti bendrijoms, privatiems asmenims ir įmonėms priklausantys sklypai. Į neprižiūrimų sklypų sąrašą įtraukiami tie sklypai, kurie apaugę sumedėjusiais augalais, žole, avarinės būklės medžiais, taip pat sklypai, kuriuose laikomas statybinis laužas ar daiktai, yra apleistų pastatų ir kt.

Primename, kad žemės sklypas turi būti šienaujamas bent tris kartus per metus.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą