Piešinių konkurso nugalėtojo piešinys puošia autobusų stotelę Eičiūnuose

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija pavasarį inicijavo piešinių konkursą „Saugus eismas kelyje 2022“, kuriame kviesti dalyvauti šalies švietimo ir ugdymo įstaigų mokiniai, nevyriausybinių organizacijų nariai, bendruomenės. Gegužę paskelbti nugalėtojai: Alytaus r. Butrimonių gimnazijos septintos klasės mokinys Grantas Grudzinskas tapo vienas iš jų. Laimėtojai apdovanoti padėkomis ir Kelių direkcijos įsteigtais prizais, o likusiems dalyviams buvo skirtos simbolinės dovanėlės.

 

Iki spalio mėnesio pabaigos visi konkurso nugalėtojų piešiniai bus perpiešti ant autobusų stotelių paviljonų pagal konkurso nugalėtojų gyvenamąją vietą. Butrimonių gimnazija pasirinko Alytaus rajono Eičiūnų stotelę.

Granto Grudzinsko piešinį ant stotelės perpiešė II g kl. mokiniai: Germantė Bradauskaitė, Augustė Jakipčuk, Miglė Kmieliūtė, Paulina Pikauskaitė, Vakaris Zoruba.

Pagrindiniai piešinio akcentai buvo patikėti Kornelijai Žitkevičiūtei. Piešti reikalingomis priemonėmis aprūpino Kelių direkcija.

Kelių direkcijai buvo atsiųsta apie 1000 piešinių. Konkursui Lietuva buvo suskirstyta į tris teritorijas, kurių kiekvienoje laimėtojais išrinkta po du labiausiai temą atspindinčius piešinius. Kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius, kalbėdamas apie konkurso tikslus, pabrėžė, kad pagrindinis piešinių konkurso tikslas – prisiminti, pasikartoti Kelių eismo taisykles – pasiektas.

„Džiaugiamės kiekvienu gautu piešiniu ir dėkojame suaugusiesiems, kurie paskatino vaikus dalyvauti konkurse. Ypač smagu girdėti, kad kai kuriose mokyklose vaikams, prieš pradedant piešti, buvo kalbama apie saugų elgesį kelyje, aptartos piešinių temos, situacijos kelyje. Tik bendras ir nuoseklus darbas duoda teigiamų rezultatų. O konkurso pasiektas rezultatas neišmatuojamas – tai ir įgytos žinios, ir bendruomeniškumas, ir saugesnis dalyvavimas eisme“, – sakė direktorius.

Trečius metus iš eilės tokia apimtimi organizuojamu konkursu siekiama atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugų eismą mūsų keliuose ir gatvėse – skatinti kiekvieną žmogų, dalyvaujantį eisme, elgtis atsakingai ir dėmesingai, priminti atšvaitų segėjimo būtinybę pėstiesiems, diržų svarbą – važiuojantiems automobiliu, taip pat ne tik pagarbiai elgtis vieniems su kitais, bet ir saugoti visų sveikatą bei gyvybę.

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą