Užubaliuose atidarytas 33-iasis Alytaus rajono bibliotekos filialas

Vakar vakare Alytaus rajono savivaldybės Alytaus seniūnijos Užubalių kaimo bendruomenės namuose atidarytas nedidelis, bet jaukus Viešosios bibliotekos filialas, pristatytos kitos atnaujintų bendruomenės namų patalpos. Įkurtuvėse dalyvavo ir bendruomenę naujojo kultūros židinio atidarymo proga pasveikino savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Biblioteka – tai ne šiaip įstaiga, į kurią ateinama pasiskolinti knygų, tai – dar viena bendruomenės narių susibūrimo erdvė, kurioje žmonės gali pailsėti po dienos darbų, pabendrauti, pasidalinti naujienomis. Rajono vadovas džiaugėsi ir naująja biblioteka, ir stipria „Užubalių gojaus“ bendruomene, kurios iniciatyva buvo įsteigtas dar vienas Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialas. 

„Didžiausias nuopelnas, kad mes visi šiandien esame čia, tenka bendruomenės pirmininkei Filomenai Lazauskienei. Ji rodė iniciatyvą, eidama per kaimus, surinko gyventojų parašus, teikė savivaldybei prašymą renovuoti bendruomenės patalpas ir įrengti jose biblioteką. Iš tikrųjų, kam nors gali atrodyti keista: kai visur viskas taupoma, netgi įstaigos uždaromos, mes – atidarome naują kultūros židinį! Neslepiu džiaugsmo – šios patalpos, tegul ir mažos, bet jose – daug įvairios veiklos, jose – gyva, jauku, smagu. Nestabdykit tų veiklų, judėkite, veikite ir stebinkite savo gražiais darbais!“, – linkėjo meras A. Vrubliauskas 

Kol kas Užubalių bibliotekos fondas gana kuklus – apie 1200 knygų, tačiau gyventojai džiaugiasi ne tik jaukia skaitymo erdve, bet ir laisvai prieinamais stacionariais kompiuteriais, bevielio interneto prieiga.

Viešosios bibliotekos direktorius A. Vyšniauskas sakė, kad mintis įkurti šį filialą gimė, gavus Užubalių kaimo bendruomenės pirmininkės Filomenos Lazauskienės prašymą, jog kaimo gyventojams reikalinga biblioteka, kurioje būtų ir literatūros, ir interneto prieiga.

„Po beveik trijų mėnesių darbo mes šį prašymą įvykdėme, matome rezultatą. Ačiū pačiai bendruomenei ir Alytaus rajono savivaldybei už įsteigtą dar vieną biblioteką kaimo gyventojams“, – sakė A. Vyšniauskas.

Bendruomenės namuose biblioteka veiks nuo antradienio iki šeštadienio po keturias valandas kasdien (14 val. iki 18 val.), lankytojus aptarnaus bibliotekos darbuotoja Rima Abeciūnė.

Tai – jau 33-iasis Viešosios bibliotekos filialas Alytaus rajone, be to, veikia ir centrinė biblioteka Alytuje. Visose bibliotekose įdiegtas bevielis interneto ryšys, skaityklose gyventojai gali naudotis kompiuteriais ir spausdintuvais, galima užsisakyti knygų į namus, jas pristato bibliotekos darbuotojai.

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su visais filialais yra tarp lyderių regione ir Lietuvoje dalyvaujant kasmetiniuose skaitymo iššūkiuose „Vasara su knyga“. Prie centrinės bibliotekos įrengtas kol kas vienintelis Alytaus apskriyje knygomatas, jame skaitytojai knygas gali pasiimti ir grąžinti bet kuriuo jiems patogiu laiku.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą