Siaučiant pūgai Nemunaityje skambėjo „Ave Maria“

Sekmadienio, gruodžio 11-osios vakarą, lauke siaučiant tikrai žiemos pūgai, Nemunaičio miestelio ir kitų Alytaus rajono vietovių gyventojai susirinko į Šv. Mergelės Marijos gimimo bažnyčią paklausyti sakralinės muzikos koncerto.

 

Renginys skirtas ne tik Adventui, šv. Kalėdų laukimui įprasminti, bet ir šv. Liucijos dienai, kuri yra minima gruodžio mėnesį, tamsiausiu metų laiku, kai daugelis ilgisi saulės ir šilumos, šviesos ir gėrio.

Koncerte skambėjo giesmės ir melodijos, kurias atliko Marijampolės kultūros centro kamerinis choras „Suvalkija”, vadovaujamas Virginijos Junevičienės. Solistė Aušrinė Mykolaitytė giedojo „Ave Maria“, Alytaus rajono savivaldybės Meno ir sporto mokyklos moksleivė Aušrinė Turskaitė grojo kanklėmis, o Benas Laugalis – klarnetu.

Bendruomenės narius bei svečius nuoširdžiai pasveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Ji pasidžiaugė gražiu koncertu ir tokiu šviesiu, prasmingu šv. Kalėdų laukimu, visiems palinkėjo gražių švenčių.

Po koncerto bendruomenės nariai meldėsi šalia bažnyčios esančioje Lurdo grotoje, uždegė žvakeles, kad greičiau sugrįžtų šviesa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą