Keičiamas vaistinėles – į rajono bibliotekos filialus

Alytaus rajono gyventojai kviečiami prisidėti prie akcijos „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“ misijos ir naujomis keičiamas automobilių vaistinėles perduoti karo alinamai šaliai. Jas galima palikti arčiausiai namų esančiuose surinkimo punktuose – visuose Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialuose.

 Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva nuo liepos 1 dienos privaloma atnaujinti automobilių vaistinėles.

Senąsias galima panaudoti kilniam tikslui, tad Alytaus rajono savivaldybė ir Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka prisideda prie akciją organizuojančios asociacijos „Po mažą žingsnį“ tikslo įgyvendinimo – surinkti milijoną vaistinėlių ir perduoti Ukrainai.

„Kam išmesti, jei galime paaukoti ir panaudoti! Pasikeitus įstatymams, nuo liepos 1 d. vairuotojai savo automobiliuose privalo atnaujinti pirmosios pagalbos rinkinius ir įsigyti naujos sudėties vaistinėles. Kviečiu visus Alytaus rajono gyventojus senų, nebereikalingų vaistinėlių neišmesti, o prisijungti prie pilietinės akcijos „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“ ir jas paaukoti Ukrainos gynėjams ir civiliams. Nenaudojamas vaistinėles kviečiu atnešti į artimiausią Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialą. Mes jas perduosime akcijos organizatoriams, o šie pasirūpins, kad vaistinėlės atliktų savo misiją karo alinamoje Ukrainoje“, – taip prisijungti prie kilnaus tikslo gyventojus kviečia Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Keičiamas seno pavyzdžio vaistinėles į akcijos ženklais pažymėtus bibliotekos filialus galima atnešti iki liepos 3 dienos. Jų sąrašą rasite čia: https://www.alytus.rvb.lt/?page_id=19932.

Taip pat yra galimybė jas palikti ir „Circle K“ degalinėse.

Iš surinkimo punktų vaistinėles surinks „DPD Lietuva“ komanda. Vėliau jos bus sandėliuojamos UAB ELEKTRUM LIETUVA patalpose, patikrinamos ir galiausiai išgabentos į Ukrainą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • Klausimas
    prieš 9 minučių
    o kas jums sake kad žmonės išmes turimas vaistinėlės ???? Sėkmingai turės ir toliau. O jeigu jus norit padėt UA. Siuskite pinigus, labai mėgsta ukrainiečiai grinus )))

Parašykite komentarą