Alytaus rajone – naujos turizmo galimybės

Alytaus rajonas turi milžinišką ir iki šiol nerealizuotą laivybos Nemunu ir vandens turizmo potencialą, todėl Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, pritarus tarybai, šiandien pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį su Vidaus vandens kelių direkcija bei Alytaus miesto savivaldybe.

Įvertinus gyventojų ir verslo poreikius turėti laivuojamą Nemuno ruožą Alytaus rajone ir siekiant pritaikyti laivybai vidaus vandens kelią, šia bendradarbiavimo sutartimi įsipareigota paruošti ir eksploatuoti apie 23,5 km Nemuno upės kelio ruožą Alytaus mieste ir Alytaus rajone nuo Rumbonių iki Radžiūnų. Radžiūnuose jau pradėti Nemuno vagos valymo ir gilinimo darbai.

„Laivyba Nemunu sudarytų palankias sąlygas plėtoti turizmą, infrastruktūrą, pritraukti investuotojus bei įgyvendinti europinius projektus. Alytaus rajonas tikrai turi ką parodyti, todėl čia laivais galėtų atplaukti turistai ne tik iš greta esančių kurortinių miestų Birštono ar Druskininkų, bet ir kaimyninės Lenkijos, kur vandens keliai puikiai išvystyti“ – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Didžiausia šalies upė Nemunas per Alytaus rajoną teka maždaug 50 kilometrų ruože – tai itin didelės ir neišnaudotos vandens turizmo galimybės. Planuojama Alytaus rajone įrengti vandens turizmui, laivybai reikalingą infrastruktūrą Punioje ir Nemunaityje, atsirastų daugiau turistų traukos objektų.

Šiuos darbus inicijavo Vidaus vandens kelių direkcija, kuri sutartimi įsipareigojo padengti 50 proc. visos darbams atlikti reikalingos sumos. Prie Nemuno įveiklinimo bei pritaikymo laivybai prisidės ir su Nemunu besiribojančios savivaldybės.

Nemuno aukštupio vagos valymo darbų pabaiga numatyta 2025 metais.

 

 

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą