Alytaus rajone sužibo pirmoji Kalėdų eglė

Butrimonys jau pasidabino kalėdiniais žiburiais. Milžinišku kalėdiniu žaisliuku pavirtęs fontanas, nuostabi žaliaskarė, nuo stogo nusileidęs Kalėdų Senelis, nykštukai, kalėdomobilis, momentinės nuotraukos, nuotaikinga šventinė programa, mugė, edukacijos, karšta kakava, ant laužo kepti zefyrai, pilnos saujos gardžių „popkornų“ ir meduoliai visiems rajono vaikams – tokia pirmoji šių metų Alytaus rajono eglutės įžiebimo šventė, visus pakvietusi į beprasidedantį kalėdinių eglučių įžiebimo maratoną Alytaus rajone!

 Merė atskleidė savo Kalėdų norą

Pirmą kartą į šį kraštą atvažiavęs kalėdomobilis buvo vienas įdomiausių objektų mažiesiems, tačiau vos sužibus eglės žiburiams, saldieji meduoliai tiesiai iš nykštukų, Kalėdų Senelio ir Alytaus rajono merės Rasos Vitkauskienės rankų kaip mat nukonkuravo dėmesį ir džiaugsmą.

„Sveiki visi, maži ir dideli! Vaikai, turiu jums du labai rimtus, labai svarbius klausimus. Ar laukiate Kalėdų? O laišką Kalėdų Seniui rašėt? Išduosiu Jums, vaikai, paslaptį – rašiau ir aš seneliui laišką. Sakiau, kad man didžiausias Kalėdų džiaugsmas būtų, jei kiekvienas vaikas – mažas ar jau labai didelis – gautų tai, ko reikia kiekvienam – artimųjų meilės, dėmesio, gerų žodžių, palaikymo, kai sunku, padrąsinimo tikėti savimi. Šitai – labai nepaprastas noras, atrašė man Senelis. Meilė, dėmesys, palaikymas – tai labai geri dalykai, – sako jis man. O visi geri dalykai – vaikai geriausiai žino – iš tikrųjų yra ir labai skanūs, ir labai saldūs! Todėl, kad Kalėdų laukimas neprailgtų, Kalėdų Senelis pažadėjo išpildyti mano mažą nepaprastą norą ir šiandien visiems visiems vaikams padovanoti skanių ir saldžių dovanų! Mielieji, gražių ateinančių švenčių jums visiems. Būkite sveiki, laimingi ir būtinai rašykite laiškus Kalėdų Seneliui. Nes kai labai nori ir tiki – svajonės ima ir išsipildo!“ – visus susirinkusius į pirmąją Alytaus rajone Kalėdų eglės įžiebimo šventę sveikino rajono merė R. Vitkauskienė.

Meduolių maišas – visiems vaikams

Šventinėje programoje nestigo šventinės nuotaikos. Scenoje visų laukė trumpa teatralizuota programa, pasirodymus dovanojo šokių kolektyvas „Gojelis“.

Mažieji šventės dalyviai nustebo pamatę, kad Kalėdų Senelis į šventę nusileido nuo stogo. O šventei jis buvo išties pasiruošęs – ne tik pilną maišą meduolių visiems rajono vaikams prisikrovęs, bet ir žaidimų sugalvojęs.

Šventės kulminacija – šventinių Kalėdų žiburių įžiebimas, nuotaikinga Astos Pilypaitės ir vaikų dainavimo studijos „Bel Canto“ programa ir didžiulis visiems vaikams išdalintas meduolių maišas.

Programoje – daugybė veiklų ir pramogų

Butrimonyse nestigo ir daugiau Kalėdomis kvepiančių pramogų – čia vyko šventinė amatininkų mugė, įvairios edukacijos, veikė kalėdinių žaisliukų gamybos, molinių angeliukų dekoravimo dirbtuvės, buvo galima pasimėgauti karšta kakava, ant laužo keptais zefyrais ir kitais skanėstais. Šventės dalyviai turėjo unikalią galimybę leistis į kalėdinį turą po Butrimonis elektromobiliu.

O kad šventės akimirkos būtų įamžintos, buvo proga nusifotografuoti momentiniu fotoaparatu!

Nuotraukų galeriją rasite čia: 

https://www.facebook.com/Alytausrajonas

Nuoraukos Ingos Balsiuk

 

Kalėdinių eglučių įžiebimo maratoną jau šeštadienį pratęs Daugai. Informaciją apie šventes kitose seniūnijose rasite:

https://arsa.lt/index.php?1120893666

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą