Verslininkai su meru aptarė problemas ir galimybes


Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė ir Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė susitiko su Alytaus rajono verslininkais, planuojančiais teikti paraiškas Alytaus teritorinei darbo biržai Vietinių užimtumo iniciatyvų projektų subsidijai gauti.
Įmonių vadovai pristatė savo plėtros planus, įmonių veiklą, dabartines problemas. Šiais metais rajono verslininkai iš įvairių seniūnijų aktyviai teikia paraiškas Vietinių užimtumo iniciatyvų projektų subsidijai gauti. Sėkmės atveju rajono verslininkai įkurtų daugiau kaip 40 naujų darbo vietų.
Kadangi vertinant paraiškas vienas iš vertinimo kriterijų yra savivaldybės ir (ar) vietos bendruomenės indėlis prie planuojamo įgyvendinti projekto, 11 įmonių kreipėsi į Alytaus rajono savivaldybę, prašydamos pritarti ir prisidėti prie jų planuojamų įgyvendinti projektų.
Pasak Ekonomikos skyriaus vedėjos J. Gruzinskienės, praėjusiais metais į rajono savivaldybę kreipėsi beveik tiek pat rajono įmonių. Keturias iš jų lydėjo sėkmė ¬– UAB ,,Dzūkų baldai“, UAB ,,Jundos stalių gaminiai“, UAB ,,Saulakalnis“ ir UAB ,,Dekera“. 2017 metais, įgyvendinus vietinių užimtumo iniciatyvų projektus, buvo sukurta 12 naujų darbo vietų.
Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas pažymėjo, kad savivaldybė prisideda prie planuojamų įgyvendinti projektų, sudarydama sąlygas sparčiau plėtoti verslą, taip pat prie patrauklios investicijoms aplinkos formavimo, nuolat vykdydama rajono kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, remonto, taisymo ir priežiūros darbus. Jau 19 metų smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) įmonėms skiriama parama iš Smulkaus ir vidutinio verslo paramos fondo. Šiais metais biudžete verslui remti numatyta 70 tūkst. Eur, o SVV paramos fondas bus papildytas naujomis, patraukliomis verslui paramos formomis. Viena iš naujovių, kad šių metų Užimtumo didinimo programoje galės dalyvauti ir verslas. Jeigu įdarbins pagal terminuotą darbo sutartį Alytaus teritorinės darbo biržos Alytaus skyriaus siųstus asmenis, už kiekvieną įdarbintą asmenį bus mokama darbo užmokesčio kompensacija (50 proc.). Jau balandžio pradžioje planuojama skelbti darbdavių atranka.
Meras A. Vrubliauskas rajono verslininkams palinkėjo sėkmės, įgyvendinant savo planus, ir, esant problemoms, kreiptis pagalbos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą