Už apleistus ir nešienautus sklypus – iki 10 kartų didesnis žemės mokestis


Pagal galiojančias miesto tvarkos taisykles iki birželio 10 dienos turi būti nušienauti bendrijoms, privatiems asmenims ir įmonėms priklausantys sklypai. Nors šiemet anksti užklupo sausra ir žolė auga negreitai, užžėlę plotai ne tik nepuošia miesto, bet taip pat juose sėjasi ir piktžolės, kurių sėklos keliauja į gretimus sklypus. Sklypas, apaugęs žole ar sumedėjusiais augalais, įtraukiamas į apleistų sklypų sąrašą, o žemės mokestis už jį gali padidėti apie 10 kartų. Nuo birželio 10 dienos gyventojams bus siunčiami įspėjamieji pranešimai, raginantys susitvarkyti apleistus sklypus, jeigu tokių mieste šiemet dar atsiras.
Sprendimą apmokestinti apleistus sklypus dar užpernai priėmė Alytaus miesto savivaldybės taryba ir jis pradėtas realiai įgyvendinti 2017 metais. Daug sklypų savininkų pernai pasinaudojo savivaldybės suteiktu įspėjimo terminu ir savo sklypus susitvarkė – šienavo, kirto menkaverčius krūmus, išvežė laužą ir šiukšles. Iš 228 į sąrašą 2017 m. įtrauktų sklypų neprižiūrimi liko tik 29. Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Vilijos Ramanauskienės, tokių sprendimų siekis – ne nubausti, bet paskatinti tvarkytis ir naudoti savo turtą. „Tarybai padidinus žemės mokesčio tarifą netvarkingiems sklypams, savininkai suskubo tvarkytis ir rezultatai išties džiuginantys, iš 228 apleistų sklypų 2017 metais sutvarkyti buvo 199. Tikimės, jog šiemet pradinis apleistų sklypų skaičius bus mažesnis nei pernai ir daug papildomų įspėjimų gyventojams teikti nereikės“, – teigė V. Ramanauskienė.
Galbūt tvarkytis savo nuosavybę kai kuriuos alytiškius paskatins ne tik potencialiai išaugęs mokestis, bet ir sąmoningi kaimynai bei kasmet vis gražėjantis miestas.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą