Pradedami įgyvendinti bendruomenių stiprinimui skirti projektai

 

Seniūnaičių sueigoje priėmus sprendimą dėl bendruomeninių projektų įgyvendinimo, keturios miesto nevyriausybinės organizacijos kviečia miesto gyventojus aktyviai dalyvauti planuojamose veiklose.
Didžiausia suma skirta Asociacijai Vidzgirio bendruomenė – 15 420 Eur. Projekto „Aplinką kuriame patys“ įgyvendinimo metu numatyta socialinės akcijos ir iniciatyvos vienišiems, socialinę atskirtį patiriantiems senjorams: grožio ir sveikatingumo akcija, „Auksinės rankos“, „Švarūs langai“, „Ant ratų“, socialinio taksi būtinumo apklausa, akcija „Namai – mano tvirtovė“. Ulonų seniūnaitijoje planuojamas informacinių lentų įrengimas, o Vidzgirio – lauko pavėsinė vyresnio amžiaus žmonėms. Taip pat bendruomenės narių laukia tarptautinis Savanorių dienos, Pasaulinės diabeto dienos minėjimai, bendruomenės šventė „Bobų vasara“, kino seansai po atviru dangumi, dalyvavimas šventinėje mugėje „Dzūkų turtai“, krepšinio turnyre „Krepšinis naktyje“ ir Kalėdų senelių sutiktuvėse.
Asociacijai Putinų bendruomenės asociacija skirta 9 717 Eur, kurie bus skirti sveikatinimo ir sporto užsiėmimams, bendruomenės vakaronėms, stovyklai-plenerui, akcijai „Būk matomas Putiniškis“ bei metų renginiui – Padėkos vakaronei.
Asociacijai Alytaus centro bendruomenė skirti 7 300 Eur skirti įgyvendinti plenerui „Rudens lygė“, popietei su bendruomenės nariais „ Susipažinkime iš naujo“, edukaciniams floristikos, žvakių ir muilo gamybos užsiėmimams, rankdarbių parodai, socialinei akcijai „Prisimink“, metų renginiui „Šviesos diena“, sportiniams užsiėmimams, kalėdinės eglutės gamybai ir puošimui.
Mažiausiai skirta suma Asociacijai I Alytus – 1 463 Eur, orientuota į bendruomenės narių sportinį aktyvumą, laisvalaikio užimtumą. Projektu siekiama suburti I Alytaus bendruomenės gyventojus ir iš arčiau supažindinti su šiuolaikiška ir lengvai prieinama sportavimo forma. Projekto metu bus sportuojama stebint vaizdo treniruotes, tačiau pirmąsias treniruotes praves treneris. Šis sportavimo būdas puikiai tinka įvairioms amžiaus grupėms, kuriose atitinkamai gali mankštintis jaunimas ir pagyvenę asmenys, vyrai ir moterys – tai puiki galimybė bendruomenės nariams drauge aktyviai praleisti laisvalaikį. Taip pat, profesionalus treneris supažindins, kaip teisingai atlikti pratimus, kad būtų išvengta žalojančių fizinio aktyvumo. Projektu siekiams aktyvinti bendruomenės narius sveikai gyvensenai, aktyviam laisvalaikio praleidimui.
Socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė džiaugiasi, kad šiais metais pateikti projektai yra kokybiški, atspindintys socialinius gyventojų poreikius. „Smagu, kad bendruomenės susibūrė bendram tikslui ir dideliems projektams, kurie skirti bendruomenės sutelktumui, socialinių akcijų ir iniciatyvų įgyvendinimui, viešųjų erdvių ir aplinkos gerinimui. Tikiu, kad Alytaus miesto gyventojai aktyviai dalyvaus bendruomenių renginiuose ir socialinėse akcijose“.
Projektai įgyvendinami pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Projektus finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija valstybės biudžeto lėšomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą