„Drūtas dzūkas“ atsinaujino patalpas


„Mūsų bendruomenės patalpos pasikeitė neatpažįstamai“, – džiaugiasi Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas Dzūkas“ pirmininkas Marius Povilaitis. Dar dažais kvepiančiose patalpos, esančiose Parko g. 17, Luksnėnuose, Alytaus rajone, atliktas einamasis remontas, įgyvendinant Žemės ūkio ministerijos ir Alytaus rajono savivaldybės lėšomis finansuojamą projektą „Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas Dzūkas“ materialinės bazės stiprinimas“.
2014 m. susikūrusiai „Drūto dzūko“ bendruomenei Alytaus rajono savivaldybė skyrė patalpas Luksnėnų kultūros namuose. 47,43 kvadratinių metrų patalpoms reikėjo atlikti einamąjį remontą, kadangi jos buvo rūsyje, kur jautėsi pelėsis, drėgmė.
„Atsiradus galimybei, parengėme patalpų einamojo remonto projektą ir gavome 2 477,92 eurų finansavimą iš Žemės ūkio ministerijos. Kadangi bendruomenė savo lėšų prisidėti prie projekto neturėjo, o reikėjo piniginio įnašo, kreipėmės į Alytaus rajono savivaldybę. Džiaugiamės, kad rajono savivaldybė iš Žemės ūkio ir kaimo bendruomenių projektų finansavimo programos skyrė 306 eurus arba 11 proc. finansavimą“, – sakė pirmininkas M. Povilaitis.
Bendruomenė prie projekto prisidėjo savanoriškais darbais – patalpų tvarkymu. Vakarais ir savaitgaliais bendruomenės nariai: M. Povilaitis, Povilas Ivašauskas, Gediminas Kanapickas, Andrius Ivašauskas, Irmantas Žalynas, Vilmas Vaitulionis, Vytautas Agurkis skubėdavo į bendruomenės patalpas ir pasiraitoję rankoves kibdavo į darbus. Darbščių bendruomenės narių dėka „Drūto dzūko“ patalpos pasikeitė neatpažįstamai – tapo šviesiau, jaukiau, ir svarbiausia – jokio pelėsio ir drėgmės nesijaučia.
Už projekto lėšas bendruomenė įsigijo einamajam remontui reikalingų statybinių medžiagų, vidaus baldų: stalų, suolų, kėdžių, spintų, sėdmaišių, pastatomą, pakabinamą spinteles, drabužių lauko kabyklą, drėgmės surinkėją, linoleumą.
Atnaujintose patalpose jau vyko pirmasis bendruomenės susirinkimas, kuriame ne tik pasidžiaugta projektu, bet ir aptartas artimiausias bendruomenės „Drūtas dzūkas“ tradicinis Helovino renginys „Moliūgų fiesta“.
„Visos bendruomenės vardu noriu padėkoti Žemės ūkio ministerijai, Alytaus rajono savivaldybei, aktyviems mūsų nariams. Tikiu, kad sutvarkytos patalpos taps kaimo bendruomeniškumo erdve ir jaunam, ir vyresniam“, – sakė bendruomenės pirmininkas M. Povilaitis.

Bendruomenės „Drūtas Dzūkas“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą