Lietuvos laisvosios rinkos instituto įvertinimas: Druskininkai – tarp geriausių Lietuvos savivaldybių

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI)  jau aštuntąjį kartą paskelbė Lietuvos savivaldybių indeksą, kuriame įvertino šešių didžiųjų ir 54 mažųjų savivaldybių veiklą gyventojų atžvilgiu, palankios aplinkos investuotojams ir verslo plėtrai kūrimą, savivaldybės gebėjimus tinkamai organizuoti savo veiklą.

Mažųjų savivaldybių grupėje esantys Druskininkai ir šiemet yra tarp geriausių Lietuvos savivaldybių ir trečia-ketvirta vietomis dalinasi su Palangos miesto savivaldybe. Druskininkai yra geriausiai įvertinti visame Alytaus regione, negana to, pagal surinktų balų skaičių lenkia kai kurias didžiąsias savivaldybes.

Indekse aukščiausiais balais vertinamos tos savivaldybės, kurios taupo mokesčių mokėtojų pinigus, skatina konkurencingumą, užtikrina palankias sąlygas verslui, efektyviai valdo turimą turtą, mažina administracinę ir biurokratinę naštą.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas džiaugėsi kartu su bendruomene pasiektais rezultatais. „Pirmiausia dirbdami stengiamės pateisinti žmonių lūkesčius, spręsti bendruomenės problemas, populiarinti kurortą. Žinoma, sulaukti tokių palankių įvertinimų visada malonu, tai rodo, kad ilgalaikės ir nuoseklios pastangos užtikrinti kokybę įvairiose srityse yra jaučiamos ne tik savivaldybėje gyvenančių žmonių, bet ir matomos šalies mastu. Tai skatina ir  toliau tobulėti“,  - sakė R. Malinauskas.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto pateiktame savivaldybių indekse pažymima, kad  Druskininkų savivaldybės maksimalaus 100 balų įvertinimo sulaukė „Švietimo“ ir „Transporto“ srityse, aukštai įvertintos ir kitos sritys - „Komunalinis ūkis“, „Administracija“, „Sveikata ir socialinė rūpyba“, „Investicijos ir plėtra“, „Biudžetas“.

Aukštą Druskininkų savivaldybės vertinimą lėmė tai, jog 2017 m. „Transporto“ ir „Komunalinio ūkio“ srityse veikė privatus sektorius (keleivių vežime, šilumos gamyboje, atliekų surinkime). Šilumos kaina Druskininkuose mažėjo nuo 5,97 ct iki 5,56 ct/kWh.  ir buvo mažesnė už vidutinę kainą (6,33 ct/kWh).

„Švietimo“ srities balą lėmė aukščiausi Lietuvoje moksleivių rezultatai valstybiniuose brandos egzaminuose  ir efektyvus mokyklų infrastruktūros valdymas.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą