Ukrainiečių dėmesys Alytaus rajonui

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi ir gerosios patirties sėmėsi penkių Ukrainos savivaldybių tarybų nariai, administracijų darbuotojai. 18 ukrainiečių delegaciją Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje priėmė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.

Meras A. Vrubliauskas pasveikino svečius, atvykusius į Alytaus rajoną. „Džiaugiuosi, kad apsilankėte mūsų savivaldybėje. Jau daug metų turime partnerius Ukrainoje, bendradarbiaujame su Irpino savivaldybe. Taip pat bendrus projektus įgyvendiname su Latvijos, Baltarusijos, Sakartvelo, Lenkijos partneriais. Užmezgėme ryšius su Italijos savivaldybėmis. Tikimės, kad šis vizitas mūsų rajone Jums bus naudingas, peraugsiantis į tolimesnį bendradarbiavimą“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Ukrainiečių delegaciją sudarė atstovai iš įvairių Ukrainos sričių, įskaitant ir tas, kuriose vyksta karo veiksmai.

Svečių vardu kalbėjusi iš Pietų Ukrainos Chersono savivaldybės tarybos sekretorė Jelena Ursulenko pažymėjo, kad vizito tikslas – įgyti naujos patirties: „Lietuva užima aktyvią poziciją įgyvendindama įvairius projektus. Ji savo pavyzdžiu parodo, kaip turi dirbti demokratinė valstybė“.

„Esame dėkingi už Ukrainos palaikymą. Džiaugiamės, kad galime dalyvauti įvairiuose projektuose, mokytis, tobulėti“,– tęsė Chersono savivaldybės tarybos sekretorė.

Susitikimo su savivaldybės vadovais metu, svečiai domėjosi savivaldybės parama verslui, viešuoju transportu, žemės ūkiu, socialiniais, komunaliniais klausimais, savivaldybės administracijos struktūra, tarybos veikla. Su ukrainiečiais diskutavo administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, savivaldybės administracijos Teisės ir vidaus administravimo skyriaus vedėja Erinija Perednikaitė.

Ukrainiečiams parodytas filmas apie Alytaus rajoną.

Svečiai lankėsi Pivašiūnų amatų centre, Pivašiūnų globos namuose.

Ukrainiečių delegacija aplankė ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro nepavojingų atliekų sąvartyną, kur centro atstovai pristatė čia vykdomą veiklą.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą