Bus teikiama pagalba socialinę riziką patiriantiems asmenims

Netrukus veiklą pradės Alytaus rajono psichosocialinės pagalbos centras, kuriame bus teikiama pagalba socialinę riziką patyrusiems asmenims. Kompleksinės pagalbos priemonės centre bus teikiamos patyrusiems ar kuriems kyla pavojus patirti prievartą, smurtą šeimoje, išgyvenantiems krizines situacijas ar sveikstantiems sunkumų su priklausomybės ligomis turėjusiems gyventojams.

Centrą atidaro Alytaus rajono savivaldybė kartu su partneriu Alytaus rajono savivaldybės Miroslavo globos namais. Alytaus mieste Margio gatvėje esančios patalpos suremontuotos ir pritaikytos veiklai įgyvendinant projektą ,,Psichosocialinės pagalbos centro įkūrimas“, kurį finansuoja Europos regioninės plėtros fondas ir savivaldybė.

Psichosocialinės pagalbos centras yra Miroslavo globos namų padalinys. Jame jau įrengtos darbui ir apnakvindinimui skirtos patalpos. Pastate atlikti kapitalinio remonto darbai, įrengta užsiėmimų kambarys, laikino apgyvendinimo patalpa, virtuvėlė, darbuotojų kabinetai, įsigyta įranga ir baldai centro veiklai vykdyti. Patalpos ir įėjimas į pastatą pritaikyta neįgaliesiems.

„Įkurdami šį centrą siekiame gerinti socialinių paslaugų prieinamumą Alytaus rajono savivaldybėje socialinę riziką patiriantiems asmenims ir jų šeimoms. Tai yra socialinių paslaugų įstaiga, kurios pagrindinis tikslas – palaikyti socialinės rizikos asmenų motyvaciją, ugdyti jų socialinius įgūdžius bei padėti jiems integruotis į visuomenę“ , – sakė projekto vadovė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.

Planuojama, kad centrą lankys siekiantys pakeisti gyvenimo būdą, motyvuoti asmenys, kuriems pagal poreikį bus teikiamos įvairios socialinės paslaugos: informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo ir atstovavimo, psichologinė, socialinė pagalba bei kitos reikalingos paslaugos. Paslaugas centre teiks kvalifikuoti specialistai – socialinis darbuotojas ir psichologas. Prireikus bus organizuojamas laikinas apnakvindinimas smurtą patyrusiems asmenims ar asmenims, kuriems kyla pavojus patirti prievartą, smurtą šeimoje.

Alytaus rajono savivaldybė jau aštuntus metus sėkmingai vykdo Priklausomybių mažinimo programą, todėl šio centro įkūrimas – dar vienas svarbus žingsnis plėtojant socialines paslaugas ir siekiant užtikrinti kompleksinę pagalbą socialinę riziką patiriantiems asmenims.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą