Tarptautinio projekto dalyvius pasveikino Alytaus rajono meras

Alytaus rajono savivaldybėje viešėjo 5 Europos šalių delegacija. Svečius iš Italijos, Ispanijos, Lenkijos, Graikijos ir Didžiosios Britanijos priėmė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Svečių vizitas – tarptautinio „Erasmus+“ programos aplinkosaugos projekto, kurį įgyvendina Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazija, viena iš projekto veiklų.

 

Meras A. Vrubliauskas pasveikino mokytojų delegaciją atvykus į Alytaus rajoną, pasidžiaugė jų viešnage, vykdomu projektu, palinkėjo kuo daugiau pamatyti Lietuvoje, pabendrauti.

„Džiaugiuosi, kad apsilankėte mūsų savivaldybėje, kad vykdote bendrus projektus, diskutuojate aktualiais visam pasauliui klausimais, kad bendradarbiaujate,“ – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Svečiai žiūrėjo reprezentacinį filmuką apie Alytaus rajoną, džiaugėsi įteiktomis atminimo dovanėlėmis, dėkojo merui ir Krokialaukio gimnazijai už šiltą priėmimą. „Erasmus+“ programos dalyviai rajono vadovui atvežė atminimo dovanų, reprezentuojančių jų valstybes.

Šią savaitę atvykę projekto dalyviai iš kitų valstybių kartu su Krokialaukio gimnazijos mokytojais ir mokiniais dalyvauja įvairiose veiklose. Moksleiviai ir mokytojai lankėsi Vilniuje, Birštone, Druskininkuose. Susitiko su Krokialaukio bendruomene. Iš viso atvykę 38 projekto dalyviai: 15 mokytojų ir 19 mokinių.

Krokialaukio T. Noraus-Naruševičiaus gimnazija projektą „Laše vandens – kultūrų atspindys“ pradėjo šiais mokslo metais, baigs 2020 metais. Projekto tikslas – užmegzti tarpkultūrinį dialogą, pasidalinti kultūrine patirtimi, ugdytis pilietinį bei ekologinį sąmoningumą.

Tai antrasis „Erasmus+“ programos projektas, kurį įgyvendina Krokialaukio T. Noraus-Naruševičiaus gimnazija.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą