Skyrė lėšų upinių mašalų populiacijos reguliavimui

Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė projekto „Kraujasiurbių upinių mašalų populiacijos pokyčių stebėjimo ir populiacijos reguliavimas“ įgyvendinimui ir skyrė dalį reikalingų lėšų.

Iš Alytaus rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų kraujasiurbių upinių mašalų populiacijos reguliavimui skirta 6554,14 Eur. Tai yra dalis projektui reikalingų lėšų.
Projektą „Kraujasiurbių upinių mašalų populiacijos pokyčių stebėjimo ir populiacijos reguliavimas“ įgyvendina Druskininkų savivaldybė. Ji kreipėsi į Alytaus miesto, Alytaus rajono, Lazdijų rajono ir Varėnos rajono savivaldybes su prašymu prisidėti prie projekto įgyvendinimo lygiomis dalimis (po 6554,14 eurų). Alytaus regiono savivaldybės įsipareigojo drauge jį finansuoti.
Bendra projekto vertė – 92 770,70 eurų. Iš jų – 60 000 eurų skyrė Aplinkos ministerija.
Į Nemuną prie Varviškės kaimo gegužės mėnesį išpilta biologinio preparato „VectoBac 12AS“, skirto kraujasiurbių upinių vabzdžių lervutėms naikinti. Aplinkosaugininkai teigia, kad dėl kasmet į Nemuną pilamo biologinio preparato mašalų sumažėja. Jų gausa Dzūkijoje reguliuojama nuo 1999 metų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą