Savivaldybė su sodininkais aptarė sodų bendrijų klausimus

Alytaus rajono savivaldybės vadovai dalyvavo rajono teritorijos sodininkų bendrijų seminare teisės klausimais, kuriame aptartas ne vienas sodininkams aktualus klausimas – vienas aktualiausių – bendrijų kelių ir gatvių perėmimas savivaldybės žinion.

Lietuvos sodininkų draugijos pirmininkas Romasis Vaitekūnas pristatė tvarką, kaip savivaldybė gali perimti sodininkų bendrijų kelius ir gatves. Ragino bendruomenes būti aktyviomis, kreiptis į savivaldybę, kviesti jos atstovus į susitikimus, bendradarbiauti ir sprendžiant klausimus rasti kompromisą.

Susitikime dalyvavęs Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas pažymėjo, kad ir iki šiol savivaldybė ir sodininkų bendrijos bendradarbiauja ir sprendžia aktualius klausimus – atliekų išvežimo, kelių priežiūros, eismo ir kitus.

Meras pažymėjo, kad kartu su sodininkais atlikta nemažai darbų, sutvarkyta kelių, savivaldybė skiria lėšų. Ateityje sodų bendrijų klausimams spręsti savivaldybėje bus sudaryta darbo grupė.

Alytaus susivienijimo „Sodai“ pirmininkas Fabijonas Delinda ir sodininkai savivaldybės atstovams teikė klausimus dėl gyvūnų laikymo sodų teritorijoje, kelių, bendro naudojimo teritorijų, atliekų tvarkymo, diskutavo, ką daryti su apleistais ir netvarkomais sodų sklypais.

Susitikime su sodininkais dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Architekto skyriaus vyr. specialistė Giedrė Ilgūnaitė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą