Alytaus rajone bus renkami seniūnaičiai

 

Alytaus rajono savivaldybė organizuoja seniūnaičių rinkimus, kurie vyks šių metų rugsėjo mėnesį. Naujai išrinktų seniūnaičių kadencija truks nebe 3 metus kaip buvo, o 4 metus, tačiau ne ilgiau, negu iki išrinkus Savivaldybės tarybą surengtuose seniūnaičių rinkimuose bus išrinktas seniūnaitis. Iš viso Alytaus rajono gyventojai rinks 44 seniūnaitijų seniūnaičius.

Kas gali kandidatuoti? Kandidatu į seniūnaičius gali būti siūlomas pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje kandidatuoja.

Kada ir kaip keliami kandidatai? Kandidatai į seniūnaičius pradedami registruoti nuo šio skelbimo, paskelbimo datos – registruojami 5 darbo dienas. Kandidatus registruoja seniūnija.

Kas gali siūlyti kandidatus į seniūnaičius? Pilnamečiai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą seniūnaitijos teritorijoje, ir seniūnaitijoje veiklą vykdančios bendruomeninės organizacijos.

Kaip vyks seniūnaičių rinkimai? Seniūnaitijose, kuriose gyvena ne daugiau kaip 500 gyventojų, seniūnaičiai renkami gyventojų susirinkime, kurį organizuoja seniūnas. Seniūnaitijose, kuriose gyvena daugiau kaip 500 gyventojų, seniūnaičiai bus renkami gyventojams balsuojant raštu. Apklausą organizuoja ir vykdo savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija kiekvienoje seniūnijoje. Seniūnaitijos gyventojai, atvykę rinkti seniūnaičio, turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Išrinktas seniūnaičiu laikomas tas kandidatas, kuris surinko daugiausia susirinkime ar per apklausą dalyvavusių seniūnaitijos gyventojų balsų, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 5 procentai seniūnaitijos gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį.

Papildoma informacija teikiama tel. (8 315) 690 10, el. p. indre.goceldiene@arsa.lt arba kiekvienoje seniūnijoje.

Alytaus rajono savivaldybės seniūnaičių rinkimų grafikas skelbiamas www.arsa.lt


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą