Nuotraukos autorius: danielius.net

Savivaldybės kompensacijos už pakeistus katilus – tik po APVA apmokėjimo

 

Alytaus rajono gyventojai informuojami, kad pagal Neefektyviai biomasę naudojančių katilų keitimo namų ūkiuose programą savivaldybės 10 proc. kompensaciją gali gauti tik Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA ) projekte dalyvaujantys asmenys, kurie yra patvirtinti gausiantys negrąžinamąją subsidiją iš APVA.
Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vyr. specialistė Aušra Kuldaitė, šiemet Neefektyviai biomasę naudojančių katilų keitimo namų ūkiuose programos projekto registracijos formas APVA pateikė 91 Alytaus rajono gyventojas.
„Paramą už pakeistus katilus gaus 86 gyventojai. Jie galės kreiptis į savivaldybę dėl 10 proc. kompensacijos suteikimo tik tada, kai gaus lėšas į savo banko sąskaitą iš APVA“ , – sakė specialistė.
A. Kuldaitė atkreipia gyventojų dėmesį, kad kreipdamiesi į savivaldybę dėl 10 proc. kompensacijos kartu su prašymu turi pateikti: dokumentų, pagrindžiančių informaciją apie išmontuoto neefektyviai biomasę naudojusio katilo atidavimą atliekų tvarkytojams, kopijas (pagal Netauriųjų metalų laužo ir atliekų apskaitos ir saugojimo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2010 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. 4-678, 5 punktą išduotų pirkimo–pardavimo faktą patvirtinančio apskaitos dokumento kopijas arba atliekų pridavimo į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles įrodančio dokumento kopija); nefektyvesnių šildymo technologijų įrangos įsigijimą pagrindžiančių bei perėmimo fizinio asmens nuosavybėn (įrangos perdavimo–priėmimo aktas, sąskaita faktūra ir kiti dokumentai) įrodančių dokumentų kopijas; banko sąskaitos išrašo ar kito dokumento kopiją, kuri patvirtina, kad buvo gautas finansavimas iš APVA; dokumentus, įrodančius, kad efektyvesnes technologijas, naudojančias atsinaujinančių išteklių energiją šilumos gamybai įrenginys įrengtas namų ūkyje, kuris yra Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje (Nekilnojamo turto registro išrašas).
„Prašymas kompensuoti 10 proc. patirtų išlaidų seno, neefektyvaus katilo keitimui ir
Alytaus rajono savivaldybės energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimo projektų kompensavimo tvarkos aprašas skelbiami savivaldybės interneto svetainėje www.arsa.lt“, – sakė A. Kuldaitė.
Pasak jos, paraiškas dėl neefektyviai biomasę naudojančių katilų keitimo namų ūkiuose Aplinkos projektų valdymo agentūrai, taip pat pasinaudoti savivaldybės kompensacija, gyventojai galės vėl teikti nuo kitų metų sausio 2 d.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą