JAV ambasadorių domino gaisras Alytuje ir Kurnėnų Lauryno-Radziukyno mokykla

 

Alytaus rajono savivaldybėje apsilankė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadoriaus pareigas Lietuvoje einantis Marcus Michelli su delegacija. Svečius priėmė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.
Ambasadorius pristatė artėjančias pratybas „Defender 2020“, domėjosi gaisru, kilusiu Alytuje, pagalba rajono pieno ūkiams, verslo pritraukimu į regionus ir mero vizitu JAV.
Pasak rajono vadovo A. Vrubliausko, siekiant pritraukti verslą į rajoną, savivaldybė investuoja į infrastruktūros gerinimą. Jau daugiau kaip 20 metų savivaldybėje veikia smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondas, kurio lėšos skiriamos smulkiam ir vidutiniam verslui skatinti.
Maloniai nustebino ambasadoriaus M. Michelli žinios apie Kurnėnų Lauryno-Radziukyno mokyklą, kurios statybai medžiagos buvo atgabentos iš JAV. Mokyklos statybą tarpukaryje finansavo kraštietis Amerikos lietuvis L. Radziukynas.
Šiuo metu Alytaus rajono savivaldybė įgyvendina mokyklos atnaujinimo projektus. Sutvarkius pastatą jame numatytos mokinių praktikos, amatų centro edukacinės, kultūrinės veiklos. Ambasadorius domėjosi, ar prie pastato tvarkymo darbų galėtų prisidėti pratybų „Defender 2020“ kariai.
Meras A. Vrubliauskas M. Michelli pakvietė apsilankyti atnaujintoje mokykloje.
Karinėse pratybose „Defender 2020“, kurios planuojamos pavasarį, bus repetuojamas dalinių perkėlimas į Lenkiją ir Baltijos šalis, dalyvaus 37 tūkst. karių. Tai didžiausias per pastaruosius 25 metus amerikiečių kareivių perkėlimas į Europą.
Susitikimo metu kalbėta ir apie Alytuje kilusį gaisrą. Ambasadorių domino, kaip Lietuvoje tvarkomasi su ekstremaliomis krizėmis. M. Michelli pažymėjo, kad JAV krizinių situacijų: gaisrų, uraganų, potvynių įvyksta nuolat. Svečias pasidalijo patirtimi, kaip tokios situacijos valdomos JAV. Ambasadorius atkreipė dėmesį, kad ne visada vietos gyventojai nori palikti namus ir evakuotis. Pasak svečio, reikia nuolat organizuoti mokymus, atnaujinti informaciją, žinias, rengti praktines pratybas.
M. Michelli domino mero A. Vrubliausko įspūdžiai ir įgyta patirtis vizito JAV metu. Ambasadorius klausė mero nuomonės, gal reikėtų ką nors patobulinti ar keisti Amerikos valstybės departamento mokymų programoje ateityje.
Daugiau kaip valandą užtrukęs rajono savivaldybėje ambasadorius M. Michelli dėkojo merui už šiltą priėmimą, priėmė jo kvietimą apsilankyti restauruotoje Kurnėnų Lauryno-Radziukyno mokykloje.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą