Aukščiausiasis teismas: Druskininkų savivaldybė teisi - tvoros griauti nereikia

Lietuvos Aukščiausiasis teismas padėjo tašką daug ginčų ir emocijų sukėlusioje Druskininkuose, šalia Klonio ir Turistų gatvių esančios tvoros istorijoje. Tvora valstybinėje žemėje stovi teisėtai ir jos griauti nereikia, visi Druskininkų savivaldybės veiksmai šioje istorijoje buvo teisėti ir teisingi.

2020 metų sausio 16 dieną Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) teisėjų kolegija panaikino Kauno apygardos teismo nutartį ir paliko galioti 2018 metų Alytaus apylinkės teismo nutartį, kad Druskininkų savivaldybė yra teisi, o Statybos inspekcijos Privalomų nurodymų vykdyti nereikia – tvoros griauti nereikia. Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

LAT nurodė, jog ginčą pralaimėjusi Statybų inspekcija turės sumokėti du tūkstančius eurų siekiančias teismo išlaidas.

Vilma Jurgelevičienė, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė:

„Nuo pat šios istorijos pradžios buvo aišku, jog Druskininkų savivaldybė viską atliko pagal galiojančius įstatymus ir buvo teisi. Aukščiausiojo teismo sprendimas pagaliau užbaigs kelerius metus žiniasklaidoje keliamas insinuacijas šios tvoros tema. Aukščiausiojo teismo verdiktas visam laikui nutildys šios politizuotos istorijos sumanytojus. Tvora, esanti valstybinėje žemėje, kurią NŽT perdavė savivaldybei pagal panaudą, yra bešeimininkis turtas. Šiuo turtu rūpinasi Druskininkų savivaldybė įstatymų numatyta tvarka“.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą