Pakeistos Leidimų išdavimo didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis taisyklės

 

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino naujas Leidimų važiuoti didžiagabaritėmis ir (ar) sunkiasvorėmis transporto priemonėmis Alytaus miesto savivaldybės viešaisiais keliais ir gatvėmis išdavimo ir mokesčio už važiavimą mokėjimo, administravimo ir kontrolės taisykles.

Nuo šiol norintiems gauti tokius leidimus, pirmumas bus teikiamas juos užsakant elektroniniu būdu.

Leidimas važiuoti Alytaus miesto savivaldybės vietinės reikšmės viešaisiais keliais ir gatvėmis būtinas tais atvejais, kai transporto priemonės ilgis, plotis, aukštis, ašies apkrova ar bendroji masė su kroviniu ar be jo viršija nustatytus leistinus matmenis.

Leidimas išduodamas fiziniams arba juridiniams asmenims, kurie pateikia prašymą ir jame nurodo:
• detalų važiavimo maršrutą;
• duomenis apie pakrautą transporto priemonę (jų junginį):
• transporto priemonės (priemonių) markę, modelį, valstybinius numerius;
• transporto priemonės (jų junginio) su pakrautu kroviniu ilgį, plotį, aukštį, svorį;
• krovinio pavadinimą, dalių skaičių;
• ašių grupių skaičių.

Norint pateikti prašymą gauti leidimą, nebūtina ateiti į savivaldybę, jį galima užpildyti el. būdu. Elektroninio leidimo nereikia atsispausdinti, užtenka jį turėti su savimi telefone ar planšetėje. Išduoti leidimai skelbiami www.alytus.lt.

Vienkartiniai leidimai išduodami per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos 7 kalendorinių dienų laikotarpiui nuo prašyme nurodytos važiavimo datos. Leidimą išduodantis valstybės tarnautojas, įvertinęs prašyme nurodytą maršrutą, turi teisę nurodyti kitą važiavimo maršrutą.
Už leidimo gavimą Valstybinei mokesčių inspekcijai reikia susimokėti nustatytą mokestį. Mokesčio tarifai priklauso nuo pakrautos transporto priemonės aukščio ar svorio bei ilgio leistinų matmenų viršijimo. Mokestis už leidimus nėra taikomas Krašto apsaugos ministerijai ir jai pavaldžių įstaigų transporto priemonėms, priskirtoms kovinei, kovos mokomajai, rikiuotėms ir transportavimo grupėms, bei užsienio valstybių karinei apsaugos sistemai priklausančioms transporto priemonėms.
Leidimai gali būti neišduodami šiais atvejais:
• pavasario polaidžio, potvynių laikotarpiu;
• vasarą esant itin karštiems orams, kai dėl to gali būti sugadinta kelio danga;
• stichinių nelaimių, avarijų, kelio remonto atvejais, kilus grėsmei saugiam eismui;
• neįvykdžius ankstesnių vežėjo įsipareigojimų dėl sugadintų kelių, kelio konstrukcijos elementų, tiltų, pralaidų atstatymo.

Šių leidimų turėjimą kelyje kontroliuoja teritorinių ir specializuotų policijos įstaigų, Valstybinės kelių transporto inspekcijos ir muitinės pareigūnai. Gautas leidimas suteikia teisę kelių transporto priemonei važiuoti tik Alytaus miesto savivaldybės viešaisiais keliais ir gatvėmis.

Didžiagabaričių ir sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai, važiuojantys Alytaus miesto savivaldybės viešaisiais keliais ir gatvėmis be leidimo, atsako Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka.


AMSA inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą