Gaisrą gesinusiems ugniagesiams – premijos iš JAV

Žinia apie praėjusių metų rudenį Alytaus pramonės rajone esančioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusį gaisrą apskriejo ne tik visą Lietuvą, daugelį Europos šalių, bet ir pasiekė tolimąsias Jungtines Amerikos Valstijas. Šioje šalyje esantis Dzūkijos sostinės miestas partneris Ročesteris neliko abejingas dieną ir naktį dirbusių Alytaus miesto ugniagesių pastangoms – čia veikiančio Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto nariai surinko 12 024 JAV dolerių (beveik 11 tūkst. Eur), kuriuos pervedė į Alytaus miesto savivaldybės paramos sąskaitą.
Šiandien posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė, kad Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komitetų narių surinktos lėšos būtų skiriamos gaisrą UAB „Ekologistika“ gesinusių Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojų premijoms išmokėti.
„Sako, draugą nelaimėje pažinsi. Ši auka yra gražus Alytaus ir Ročesterio draugystės įrodymas. Dėkoju už gerumą ir neabejingumą, manau, kad mūsų ugniagesiai to tikrai nusipelnė“, – už skirtą paramą Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto nariams dėkoja Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.
Visa surinkta suma bus paskirstyta 89 Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojams. Ugniagesiams skirtos premijos simboliškai bus įteikiamos artėjant Tėvo dienai – birželio 5-ąją, o vėliau jos bus pervestos į asmenines ugniagesių sąskaitas.

AMSA inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą