Vasaros vandens sporto žaidynės „Plaukiam į vasarą“

Lopšelis-darželis „Du gaideliai“ kartu su partneriais, Alytaus miesto lopšeliais-darželiais „Pušynėlis“, „Saulutė“ ir  „Vilties“ mokykla-darželiu, įgyvendina fizinio aktyvumo veiklų, skatinančių fizinio aktyvumo plėtrą, projektą „Mokomės gyventi sveikai ir laimingai“, finansuojamą Sporto rėmimo fondo ir Alytaus miesto savivaldybės.

Liepos 19-23 dienomis vyko viena iš šio projekto veiklų -  vasaros vandens sporto žaidynės „Plaukiam į vasarą“. Žaidynes organizavo Alytaus lopšelio-darželio „Du gaideliai“ ikimokyklinio ugdymo mokytojos Renata Komičienė, Tamara Cibulskienė ir fizinio ugdymo specialistė Ingrida Mažeikienė. Žaidynių idėja – suteikti žinių apie vandens sportą; supažindinti su žymiausiais Lietuvos plaukikais, irkluotojais; per fizines veiklas, kūrybinius darbus išbandyti pagrindinius plaukimo ir irklavimo elementus, smagiai leisti laiką vasarą lauke.

Be minėtų ikimokyklinio ugdymo įstaigų, žaidynių idėja susidomėjo ir jas savo bendruomenėse organizavo lopšeliai - darželiai „Obelėlė“, „Boružėlė“, „Girinukas“, „Putinėlis“ ir „Vyturėlis“.  Džiaugiamės, kad į sportines veiklas įsitraukė apie pusketvirto šimto Alytaus miesto ikimokyklinio amžiaus vaikų, jų tėvai, pedagogai. Savaitės pradžioje vaikai žiūrėjo filmukus, susipažino su irklavimu, buriavimu, kanojomis, plaukimu bei žymiausiais Lietuvos vandens sporto atstovais. Didelio susidomėjimo sulaukė laivų gamybos kūrybinės dirbtuvės. Dauge su tėveliais ir savo mokytojomis iš įvairių medžiagų vaikučiai gamino kanojas, baidares, burlentes; lankstė ir piešė laivelius darželių lauko žaidimų aikštelėse ir namuose. Išbandė, kaip jų sukurti laivai plaukia. Kadangi ši vasara lepina šiluma, netrūko ir vandens pramogų – daug džiaugsmo vaikai patyrė pliuškendamiesi vandens baseinuose, čiuoždami kūrybiškai įrengtose vandens čiuožyklose, šaudydami į taikinius su vandens šautuvais, rungtyniaudami linksmosiose užduočių su vandeniu estafetėse.

Visas veiklas vainikavo kūrybinių darbelių paroda „Plaukiam į vasarą“. Šios žaidynės buvo naudingos ir vaikams, ir suaugusiems. Vaikai stiprino sveikatą – grūdinosi, aktyviai judėjo, išmoko plaukimo elementų. Be to, jie pasijuto svarbūs, labiau pasitikintys, išgirdo Lietuvos sportininkų sėkmių istorijų, kai kurie netgi įsigijo savo favoritus.  Organizatoriams pavyko stiprinti ir plėtoti bendravimą ir bendradarbiavimą tarp Alytaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų, mokytojų, vaikų tėvų,  organizuojant sporto veiklas.

Vilma Masionienė,

Alytaus lopšelio-darželio „Du gaideliai“ direktorės pavaduotoja ugdymui

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą