Tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursas šįmet skelbiamas anksčiau

Sporto šakų federacijos ir neįgaliųjų sporto organizacijos jau kviečiamos teikti paraiškas daliniam jų organizuojamų tarptautinių aukšto meistriškumo sporto (TAMS) varžybų finansavimui gauti. Šiais metais tarptautinėms varžyboms finansuoti iš valstybės biudžeto numatyta skirti iki 1 mln. eurų. 

„Šįmet konkursas skelbiamas gerokai anksčiau nei įprastai – taip sporto šakų federacijoms ir organizacijoms bus lengviau planuoti savo metų veiklas ir biudžetus. Iki šiol TAMS varžybų finansavimo konkursas buvo skelbiamas vasarą ir valstybės lėšos skiriamas federacijų ir organizacijų kalendoriniais metais jau įvykdytoms ar dar vyksiančioms varžyboms“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas. 

Į dalinį valstybės finansavimą pretenduojančios TAMS varžybos turi atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Šalies sporto federacijų ar neįgaliųjų sporto organizacijų rengiamos TAMS varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turėtų dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Minimali vienam projektui skiriama suma siekia 5000 eurų, maksimali – ne daugiau nei 450 tūkst. eurų. Ne mažiau kaip 10 proc. nuo numatytos sąmatos projekto įgyvendinimui turi skirti patys jo vykdytojai. Varžyboms neįvykus, gautas valstybės lėšas privalu grąžinti.

Paraiškas tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursui sporto federacijos ir organizacijos gali teikti iki vasario 17 d. elektroniniu paštu smmin@smm.lt

Plačiau su konkurso tvarka ir sąlygomis galima susipažinti čia.  

2021 m. per du įvykusius TAMS varžybų finansavimo konkursus 29 šalyje organizuotoms varžyboms iš valstybės biudžeto skirti beveik 1,3 mln. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą