Nuotraukos autorius: Josvydo Elinsko nuotr

Karaliaus Mindaugo Taurės mažojo finalo kovoje – dramatiškas „Dzūkijos“ pralaimėjimas

Klaipėdoje įvykusiame Karaliaus Mindaugo taurės turnyro mažajame finale dėl trečiosios vietos susirungė Panevėžio „Lietkabelio“ ir Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai.

Nuo dvikovos pradžios užsimezgė kova taškas į tašką ir nė vienai komandai atitrūkti nepavyko. Pirmaujanti ekipa keitėsi po praktiškai kiekvienos rezultatyvios atakos. „Lietkabelis“ po Gintaro Leonavičiaus tritaškio, pirmavo 17:14, bet paskutinę atkarpą geriau sužaidė „Dzūkija“, kuri po pirmųjų dešimties žaidimo minučių buvo nežymiai priekyje – 20:18.

Antrajame ketvirtyje smuktelėjo abiejų komandų rezultatyvumas – dominavo gynyba ir teisėjai dažnai fiksuodavo pražangas. „Dzūkija“ varžovų paleisti į priekį nenorėjo ir per dvi atakas 5 taškus pelniusi išsiveržė į priekį – 34:32. „Lietkabelis“ kėlinį baigė spurtu 7:0 ir įpusėjus mačui buvo arčiau apdovanojimų pakylos – 39:34.

Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ startavo 7 be atsako taškais ir pirmą kartą tarp klubų praraja pasiekė dviženklę ribą – 46:34. Alytaus komanda 28-ąją minutę buvo priartėjusi iki 8 taškų, bet panevėžiečiai kėlinį baigė 8 taškais iš eilės ir vėl susigrąžino mačo kontrolę – 63:47.

Ketvirtajame ketvirtyje prabėgus 3 minutėms „Lietkabelis“ pirmavo net 16 taškų skirtumu (70:54), bet tuomet visiškai įstrigo „Dzūkijos“ gynyboje ir net 4 minutes nepelnė taškų, o tuo pasinaudoję varžovai surengė spurtą 14:0, po kurio sugrąžino intrigą – 68:70. Pusantros minutės abi komandos keitėsi netiksliais metimais, bet Lukas Aukštikalnis nutraukė šią seriją labai svarbiu tolimu metimu padidinusiu skirtumą tarp komandų iki 4 taškų -75:71. Po minutės pertraukėlės „Dzūkija“ sugebėjo dviem atakom išlyginti rezultatą – 75:75. Dar vieną panevėžiečių ataką išpildė laisvas krašte likęs L.Aukštikalnis, pataikęs tritaškį – 78:75. Likus 9 sekundėms tas pats L.Aukštikalnis pažeidė taisykles prieš tritaškį metusį Parrishą Petty, kuris atstatė pusiausvyrą – 78:78. Tiek laiko Ramūno Butauto auklėtiniams neprireikė – puiki išsimetimo kamuolio iš užribio kombinacija pasibaigė Dominikos Mavros taškais – 80:78. P.Petty atako iš toli ir buvo netikslus, o D.Mavra pataikė pirmąją baudą, antrąją tyčia prametė ir „Lietkabelis“ triumfavo mažajame finale - 81:78.

„Lietkabelio ekipoje išsiskyrė Lukas Aukštikalnis surinkęs 20 ir Kšištofas Lavrinovičius pridėjo 12 taškų.

„Dzūkijai“ daugiausiai 15 ir 14 taškų pelnė Parrishas Pettį ir Paulius Danisevičius.

Didžiajame finale Karaliaus Mindaugo taurės trofėjų į viršų kėlė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą