Alytaus meras susitiko su „Dainavos“ atstovais ir Lietuvos rinktinės treneriu

Alytaus „Dainavos“ futbolo klubo vadovai ir treneris Donatas Vencevičius kartu su nacionalinės Lietuvos rinktinės treneriu Edgaru Jankausku lankėsi Alytaus miesto savivaldybėje ir susitiko su Dzūkijos sostinės meru Vytautu Grigaravičiumi bei miesto tarybos nariais.
Susitikime buvo kalbėta apie Alytaus futbolą, „Dainavos“ klubo perspektyvas ir tikslus prieš artėjantį sezoną.
„Išgirdus Alytaus vardą, man pirmiausia šis miestas asocijuojasi su futbolu, nes Alytus – vienas daugiausia futbolininkų Lietuvos rinktinėms paruošusių miestų. Čia gilios tradicijos ir futbolas ypač populiarus. Pačiam yra tekę žaisti Alytuje su „Dainava“ ir puikiai prisimenu įspūdingą atmosferą stadione. Alytus turi viską, ko reikia – gilias tradicijas, gerą mokyklą, perspektyvaus jaunimo ir vieną geriausių stadionų šalyje. Jums trūksta tik komandos A lygoje, kad vietos jaunimas ir vaikai turėtų tikslą ir svajonę žaisti „Dainavoje“ bei varžytis su geriausiomis Lietuvos komandomis, o po to siekti dar didesnių tikslų“, - sakė Alytaus merui Lietuvos rinktinės marškinėlius įteikęs E. Jankauskas.
Naujasis „Dainavos“ treneris D. Vencevičius, kuris per savo karjerą yra žaidęs Danijos, Švedijos, Norvegijos ir Lenkijos klubuose, į gimtąjį miestą grįžo po 30 metų pertraukos.
„Tikslas – patekti į A lygą, tačiau tai yra ilgalaikiai planai. Konkurencija I-oje lygoje stiprėja ir nebus lengva iškovoti kelialapį į A lygą. Be to, nesinori kilti aukščiau vien tam, kad patektume į A lygą ir ten balansuotume ant iškritimo ribos. Pirmiausia norime sukurti stiprią klubo struktūrą, suformuoti konkurencingą komandą, auginti vietinį jaunimą, turėti stiprius rėmėjus, kurie padėtų siekti užsibrėžtų tikslų. Norime, kad „Dainava“ taptų flagmanu ne tik Alytaus, bet ir viso Dzūkijos krašto, kad perspektyviausi mūsų regiono futbolininkai neišsilankstytų po kitus miestus, nepaliktų Lietuvos ir nemestų futbolo, o turėtų kur pradėti profesionalo karjerą“, - teigia aukščiausią UEFA PRO trenerio licenciją prieš 6 metus Lenkijoje įgijęs D. Vencevičius.
„Nei vienas samdomas treneris – iš kito miesto, ar užsienietis, neįdės tiek darbo, tiek širdies ir nejaus tokios atsakomybės prieš savus žiūrovus, kaip iš čia kilęs“, - tvirtino kartu su D. Vencevičiumi Lietuvos rinktinėje ir Vilniaus „Žalgiryje“ žaidęs E. Jankauskas.
Dar neprasidėjus sezonui, plečiasi „Dainavos“ rėmėjų gretos. Oficialiu vandens tiekėju tapo „Hermis“, vienas populiariausių vandens gamintojų Lietuvoje, įsikūręs kaimyniniuose Druskininkuose.
„Artimiausiu metu gali paaiškėti ir naujas generalinis klubo rėmėjas, vyksta derybos tiek su Lietuvos, tiek ir su tarptautinėmis kompanijomis. Tikimės, kad ir vietos verslininkai prisidės prie „Dainavos“ augimo ir tikslų įgyvendinimo, nes Alytus – sportiškas miestas ir kiekvieno alytiškio noras ir tikslas, kad mūsų vaikai bei jaunimas sportuotų ir garsintų savo miestą sporto arenose. Tikimės ženkliai padidinti rėmėjų gretas ir klubo biudžetą, tuo pačiu tikimės, kad šias pastangas įvertins ir Alytaus miesto savivaldybė ir didins miesto paramą sportui. „Dainavos“ rungtynės yra vienos lankomiausių ne tik I-oje lygoje, bet lenkia ir nemažą dalį A lygos komandų. Visi kartu stengsimės į stadioną pritraukti dar daugiau žiūrovų ir bursime dar gausesnę alytiškių futbolo bendruomenę“, - sako „Dainavos“ komercijos ir komunikacijos vadovas Tautvydas Vencevičius.
Savivaldybėje vykusiame susitikime, kuriame kartu su meru V. Grigaravičiumi dalyvavo ir vicemerė Valė Gibienė, tarybos nariai Nijolė Makštutienė, Saulius Janulevičius ir Virginijus Jarušas, daug diskutuota apie sportuojančius vaikus ir šiuo metu egzistuojančią sistemą ir galimybes ją tobulinti.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą