Pasaulio reitingo turnyre R. Baranauskas – devintas

Kovo 2–7 d. Dubajuje vyko 8-asis Fazza neįgaliųjų šaudymo iš lanko pasaulio reitingo turnyras, o kartu ir finalinis atrankos etapas į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Lietuvai šiose varžybose atstovavo vienas lankininkas – alytiškis Rolandas Baranauskas.

Nors varžybos lietuviui buvo itin ankstyvos ir galimybės treniruotis 50 metrų distancijos jis neturėjo, R. Baranauskas surengė tikrai įspūdingą pasirodymą. Kvalifikacinėse varžybose iki paralimpinio normatyvo pritrūko vos vieno taško, tačiau sėkmė lydėjo atkrintamosiose. 1/48 įveiktas Namibijos atstovas, 1/24 eliminuotas Prancūzijos lankininkas, o 1/16 – brazilas. Aštuntfinalyje pasipriešinti jau nepavyko 1 vietą kvalifikacinėse varžybose užėmusiam australui Jonathonui Milne. Sušovęs savo geriausią atkrintamųjų rezultatą šiame etape R. Baranauskas iš tolesnės kovos pasitraukė, tačiau galutinėje įskaitoje užėmė aukštą 9 vietą.  

Dubajuje savo jėgas R. Baranauskas dar išbandė ir kovoje dėl kelialapio į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Šiame turnyre taip pat pavyko pakilti iki 9-osios vietos, tačiau kelialapiai atiteko tik pirmiems dviem sportininkams. 

Grįžęs į Lietuvą Rolandas Baranauskas toliau tęsia šaudymo iš lanko sezoną uždarose patalpose, kur netrukus, kovo 16–17 d., jo laukia startas Lietuvos šaudymo iš lanko čempionate Utenoje. 

„Žaliojo lanko“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą