Parama Alytaus vaikams: fizinis aktyvumas, skatinantis raidos sutrikimų turinčių vaikų tobulėjimą!

PARAMA ALYTAUS VAIKAMS: fizinis aktyvumas, skatinantis raidos sutrikimų turinčių vaikų tobulėjimą!

KUR VYKSTA: Alytuje visą vasarą vyksta ypatingas projektas, skirtas vaikams, turintiems įvairius raidos sutrikimus.

PROJEKTO TIKSLAS: teikti raidos sutrikimų turintiems vaikams pilnavertes fizinį aktyvumą skatinančias paslaugas, visapusiškai pritaikytas šių vaikų poreikiams bei ugdyti raidos sutrikimų turinčių vaikų fizines galias, didinti motyvaciją reguliariai dalyvauti fizinio aktyvumo veiklose. 

TRUKMĖ: vaikai su individualiais poreikiais 12 savaičių (du kartus per savaitę) Alytuje lanko fizinio aktyvumo užsiėmimus . 

PROJEKTO VYKDYTOJAI: užsiėmimus veda kvalifikuoti fizinio rengimo specialistai Eimantas Sinkevičius ir Neimantė Andreikevičiūtė, kurie su džiaugsmu ir atsidavimu padeda mažiesiems dalyviams.

DALYVIAI: „Džiaugiamės gavę šį projektą ir galimybę padėti vaikams. Šiuo metu užsiėmimus lanko apie 18 vaikų. Kiekvieno vaiko pažanga yra labai individuali, bet labai svarbi tolimesniam vaiko vystymuisi ir adaptacijai. Vertindami vaikų pažangą drąsiai sakome, kad projekto nauda yra begalinė“, – teigia projekto vykdytojai E. Sinkevičius ir N. Andreikevičiūtė.

NAUDA: šių užsiėmimų metu ugdomos visos vaikų fizinės ypatybės, ypatingai akcentuojant vidinių raumenų stiprinimą, pusiausvyros ir dėmesio koncentracijos pratimų svarbą. Fizinė veikla ne tik gerina vaikų fizinę sveikatą, bet ir suteikia daugiau socialinio bei emocinio savęs pažinimo. Komandinės užduotys skatina vaikus bendrauti, bendradarbiauti, pasitikėti savimi ir vienas kitu, ugdo komandiškumo ir atsakomybės jausmą.

ĮSITRAUKIMAS: "Smagu stebėti aktyvų vaikų ir tėvų įsitraukimą bei nuoširdų specialistų darbą, kurių pastangos prisideda prie vaikų gerovės ir padeda jiems geriau integruotis į mūsų visuomenę" - projekto rezultatais pasidžiaugė Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.

FINANSAVIMAS: sporto užsiėmimai raidos iššūkių patiriantiems vaikams yra organizuojami nemokamai įgyvendinant Sporto rėmimo fondo projektą.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą