Nuotraukos autorius: P. Mantautas, lrytas

Krepšinio komandos "Dzūkija"naujienos

Alytaus „Dzūkijos“ vadovai savo rankoje jau laiko vieną didžiausių vasaros laimikių – į komandą tiesiai iš Vilniaus „Ryto“ atvyksta Artūras Jomantas. Tačiau gali būti, kad tai šį tarpsezonį nebus didžiausia alytiškių pergalė.

„Na, broliai nėra patys pigiausi LKL krepšininkai, – lrytas.lt užsimindamas apie norą į „Dzūkiją“ privilioti Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius, nusijuokė komandos vadovas Antanas Sakavickas. Ir išties, Panevėžio „Lietkabelyje“ apie 80 tūkst. eurų per sezoną uždirbę broliai Alytaus klubui būtų brangus malonumas. Tačiau jei Lavrinovičiai apsispręstų tęsti karjeras ir norėtų žaisti arčiau namų, finansinės detalės, ko gero, būtų derybų klausimas.

Kšištofas ir Darjušas jau yra žaidę Alytuje – prieš 22 metus jų profesionalų karjeros prasidėjo būtent šio miesto „Alitos“ komandoje. „Būtų gražus akcentas jų karjerą užbaigti Alytuje, juk čia ji ir prasidėjo, – šyptelėjo A. Sakavickas. – Žiūrėsime. Jei pavyks juos prikalbinti, bus didelis pasiekimas“.

Grįžta pažįstamas treneris

A. Sakavickas taip pat patvirtino, kad „Dzūkiją“ kitą sezoną ir vėl treniruos slovėnas Andrejus Urlepas. 61-erių specialistas Alytaus ekipai vadovavo nuo 2014-ųjų metų ir ją netikėtai paliko tik prieš pat praėjusio sezono pradžią. Tuomet oficiali permainų priežastis buvo šeimyninės aplinkybės, bet užkulisiuose kalbėta apie trenerio ir vadovybės nesutarimus, o dabar tai užmarštyje.

„Jis turi puikų požiūrį į darbą, mylį Dzūkijos sostinę. Šis treneris komandai davė labai daug, – slovėną gyrė A. Sakavickas. – Jis yra treneris mokytojas, galintis jauniems žaidėjams padėti pasiekti karjeros aukštumų“. Taip pat panašu, kad „Dzūkijos“ trenerių štabe liks ir Valdemaras Chomičius. Buvęs krepšininkas šias pareigas užėmė ir pernai, o sezono viduryje po trenerių rokiruotės trumpam net buvo stojęs prie ekipos vairo.

„Su V.Chomičiumi praktiškai esame suderinę visas sutarties sąlygas. Jis artimiausiu metu turėtų prisijungti prie štabo. Dėl kito asistento Nikola Vasilevo šimtaprocentinio aiškumo dar nėra“, – sakė A. Sakavickas.

Pirmoji „Dzūkijos“ treniruotė planuojama rugpjūčio 14 dieną. Iš pradžių žaidėjai plušės Alytuje, vėliau treniruotės kelsis į Druskininkus.

Biudžetas beveik nesikeis

Praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) priešpaskutinę vietą užėmusi „Dzūkija“ šią vasarą verčiasi su panašiu biudžetu, kaip ir pernai. Šiuo metu, be A. Jomanto, komandoje vietas turi Dominykas Domarkas, Paulius Danisevičius, Martynas Pocevičius, Tomas Pačėsas jaunesnysis, Mindaugas Sušinskas, Gediminas Žalalis, Paulius Petrilevičius ir Jegoras Gontarevas.

„Bendraujame su agentais, dėliojame savo komandos viziją. Šiai dienai viskas yra popieriuje, o dabar reikia planus įgyvendinti realybėje. Šįmet turime šiek tiek didesnį biudžetą, bet iš esmės niekas labai nepasikeitė“, – pasakojo A.Sakavickas. Kol kas „Dzūkija“ dar nesusitarė dėl kitų metų paramos su Alytaus savivaldybe. Pernai ji klubui atseikėjo beveik 200 tūkst. eurų. „Kol kas reikalai su savivaldybe užstrigę, bet tikimės, kad artimiausiu metu pavyks viską išspręsti. Viliuosi, kad parama nemažės“, – sakė A.Sakavickas.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą