„Lietuvos plento taurė“ pirmą kartą atvyksta į Lazdijų rajoną

Didžiausia plento dviračių lenktynių serija Baltijos šalyse 2018 metų sezone užsuks į Lazdijų rajoną, kur rugsėjo 9 d. bus surengtas septintasis „Lietuvos plento taurės“ etapas. Lazdijų rajonas yra viena iš aštuonių stotelių, kuriose lankysis gausus būrys dviratininkų iš visos Lietuvos.

 

„Lietuvos plento taurė“ yra organizuojama nuo 2011 metų ir šis sezonas jau bus aštuntasis. Renginys yra skirtas tiek dviračių sporto profesionalams tiek miesto ar kalnų dviratį turintiems aktyvaus laisvalaikio entuziastams.

Šiose lenktynėse daugiau kaip 350 dalyvių yra skirstomi į tris grupes pagal pajėgumą. A grupėje dalyvauja tik stipriausios Lietuvos komandos, B grupėje visi dviračių sporto mėgėjai, C grupė yra skirta visiems norintiems susipažinti su dviračių sportu ir gerai praleisti laiką.

Septintojo etapo starto miestelis įsikurs Lazdijuose, iš kur Lazdijų rajono keliais drieksis 30,2 km lenktynių ratas. C grupės dalyviai turės įveikti vieną ratą B grupės du ratus ir A grupės dalyviai tris ratus.

„Šis renginys ne tik puiki proga aktyviai praleisti laiką gamtoje, bet ir atidžiau susipažinti su Lazdijų rajonu. Iš patirties žinau, kad mūsų dalyviai iš didžiųjų miestų būsimas taurės etapų trasas įtraukia į treniruočių planus, o po lenktynių sugrįžta jau ne lenktyniauti, o dviračiu aplankyti įdomiausias vietas“ – pasakojo lenktynių direktorius Deividas Vileniškis.

Be tradicinių dviratininkų lenktynių Lazdijuose įsikurs ir starto miestelis, kuriame vyks dviračių lenktynės vaikams.

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis džiaugiasi, kad mieste ir rajono apylinkėse vyks neeilinis renginys – dviračių plento varžybos ir mūsų kraštą pamatys svečiai iš visos Lietuvos. „Visiems dalyviams linkiu sėkmės varžybose bei įsimintinų akimirkų mūsų krašte. Tikiu, jog čia atvykusieji pirmą kartą, pajutę gamtos ir ramybės harmoniją, sugrįš dar ne vieną kartą“ – sakė Lazdijų rajono meras Artūras Margelis

Pagrindinių lenktynių dalyviai kaip ir prestižinėse dviratininkų lenktynėse „Tour de France“ varžosi dėl geidžiamiausio prizo dviračių sporte – lyderio marškinėlių. Tokių „Lietuvos plento taurėje“ yra penki. Geltoni – bendrosios įskaitos lyderio marškinėliai, žali – sprinterio, raudoni – aktyviausio dviratininko, balti – jaunojo dviratininko, mėlyni – veteranų grupės virš 40 metų lyderio marškinėliai.

B grupės dalyviai savo amžiaus grupėse varžysis dėl 13-kos podiumų, o visiems C grupės dalyviams bus vedamą bendroji įskaita ir įteikiami atminimo medaliai.

Daugiau informacijos ir registraciją į „Lietuvos plento taurės“ Lazdijų etapą www.plentotaure.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą